Maaltijdsoep • 30 minuten
Ingrediënten (2 à 3 pers.)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 royale theelepel gemberpoeder
300 gram aardappel, in kleine blokjes
1 eetlepel sambal
1 à 2 eetlepels ketjap
1,5 liter water
2 groentenbouillonblokjes
200 ml kokosmelk
200 gram pindakaas
2 eetlepels maïzena
Serveer met 200 gram gemengde groenten per persoon. Bijvoorbeeld: sperziebonen, taugé, bosui etc.
Bereidingswijze
Fruit de ui en de knoflook aan in een ruime pan. Voeg de gemberpoeder en de aardappelblokjes toe en bak even mee.
Giet de kokosmelk en het water met bouillon blokjes in de pan. Voeg ook de pindakaas, sambal en ketjap toe. Breng het geheel aan de kook. Laat op een laag vuur pruttelen totdat de aardappelen gaar zijn.
Je kunt nu de soep glad mixen met een staafmixer. De soep grof houden is ook een optie.
Meng de maïzena met een beetje water. Roer goed zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg dit toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook. Laat 5 minuutjes pruttelen op laag vuur. De soep dikt hierdoor ietwat in.
Bereid de groenten zoals je zelf lekker vind. Ik koos voor verse kruiden (peterselie of koriander) met geblancheerde sperziebonen en taugé en wat fijngesneden bosuitjes. Serveer de pindasoep met de groenten direct.
3 comments
Oh dit klinkt lekker zeg!!! Weer eens wat anders dan sate saus (waar ik dol op ben haha), dus deze gaat vast in de smaak vallen!
[…] Pindasoep […]
[…] springrolls maar al te graag op het menu. Uit gewoonte eet ik ze eigenlijk altijd gecombineerd met pindasoep (klik) of wortelsoep. Maar, eet springrolls vooral lekker als volledige avondmaaltijd. Ook als lunch of […]