plaattaart met kikkererwten, pesto en geitenkaas (uit de voorraadkast)

Plaattaart met kikkererwten, pesto en geitenkaas (uit de voorraadkast)

Vegetarisch hoofdgerecht | 40 minuten (inclusief oventijd)


Ingrediënten (3-4 pers. plaattaart met kikkererwten)

1 rol croissantdeeg
100 gram crème fraîche
3 el pesto
ongeveer 200 gram kikkererwten (blik)
1 rode ui
4 zongedroogde tomaten
1 grote of 2 kleine geroosterde paprika’s uit een pot
100 gram zachte geitenkaas
1 tl paprikapoeder
2 el olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het croissantdeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en verdeel vervolgens kleine lepeltjes pesto over het deeg. Deze hoef je niet glad en gelijkmatig te verdelen.

Laat de geroosterde paprika’s uit een pot en de zongedroogde tomaten goed uitlekken. Snijd de paprika’s in grove blokjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Maak de rode ui schoon en snijd deze in halve ringen. Verdeel deze groenten vervolgens over de plaattaart.

Giet de kikkererwten af en spoel ze even om zodat het meeste zetmeel er vanaf is. Laat hierna goed uitlekken. Meng de kikkererwten met de olijfolie, het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kikkererwten ook over de plaattaart.

Verkruimel als laatste de zachte geitenkaas over de plaattaart met kikkererwten. Bak het geheel vervolgens in 25 minuten af in de voorverwarmde oven.

Tips

Dit recept is ideaal om mee te koken uit de voorraadkast. Alle ingrediënten zijn lang houdbaar in de voorraadkast of in de koelkast. Omdat het zo’n makkelijk recept is, kun je ook eenvoudig variëren met ingrediënten die je in huis hebt. Gebruik bijvoorbeeld ook eens bladerdeeg of hartige taartdeeg (koelvers of uit de vriezer) of feta?

Zin in meer hartige taarten? Bekijk alle recepten hier (klik)!

1 reactie op “Plaattaart met kikkererwten, pesto en geitenkaas (uit de voorraadkast)”

  1. Pingback: Tijd besparen in de keuken - 12 handige tips - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.