quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli

Hoofdgerecht met vis | 15 minuten + 45 oventijd


Ingrediënten (4-6 pers. quiche met zalm en broccoli)

1 rol koelvers bladerdeeg
250 gram zalmfilet (kamertemperatuur)
1 broccoli
4 eieren
200 gram crème fraîche
peper en zout
150 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een springvorm of quichevorm in met boter en bekleed hierna eventueel met bakpapier. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze beetgaar. Giet de broccoli hierna af en laat goed uitlekken. Snijd intussen de zalmfilet in hapklare blokjes.

Klop de eieren los met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de broccoliroosjes en de blokjes zalmfilet over de bakvorm met bladerdeeg. Giet het eimengsel over de vulling en dek de quiche met broccoli en zalm af met de geraspte kaas. Bak de quiche 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de quiche na het bakken direct, maar is afgekoeld ook heerlijk! Eet eventueel met een lekkere salade.

Tips

Dit recept is eenvoudig, maar o zo lekker. Daarnaast leent het zich er goed voor om lekker mee te variëren. Voeg bijvoorbeeld een keer wat verse dille en mosterd toe aan deze quiche met zalm en broccoli. Of vervang de broccoli een keer door bloemkool.

Ben je op zoek naar meer recepten voor hartige taarten? Neem eens een kijkje bij de categorie ‘Quiches en hartige taarten’ (klik).

3 reacties op “Quiche met zalm en broccoli”

  1. Pingback: Broccoli invriezen - zo doe je dat! - StudioKOOK

  2. Pingback: Kooktip #17: springvorm met bakpapier bekleden - StudioKOOK

  3. Pingback: Hoofdgerecht met zalm; 14 lekkere recepten - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.