romige macaroni

Romige macaroni met courgette, tomaat en bosui

Een romige pastaschotel is altijd goed. Deze romige macaroni maak je snel en simpel klaar. Lekker met courgette, tomaat en bosui. Verder stop je erin wat je lekker óf wat je nog in je koelkast hebt liggen. Ideaal toch? Helemaal op een doordeweekse dag, want van deze romige macaroni maak je een extra grote portie. De volgende dag bak je hem als ovenschotel met lekker wat kaas bovenop.



Romige macaroni met courgette, tomaat en bosui

Ik ben dol op pasta, écht comfort food! Deze romige macaroni met courgette, tomaat en bosui is dat helemaal. De romige saus maak je zelf. Gewoon lekker bij de groenten zodat je zo min mogelijk pannen gebruikt. Lekker makkelijk. De saus maak je op de basis van bloem, bouillon en een flinke scheut room. Van de bloem voeg je wat eetlepels toe aan de de gebakken groenten en dit bak je even mee. Je mag het gewoon door elkaar roeren. Voeg vervolgens de bouillon toe. Je zult zien dat de saus meteen dik wordt. Even goed roeren zodat alle klontjes eruit zijn. Om ‘m romig te maken voeg de kookroom toe, maar crème fraîche, slagroom of roomkaas mag natuurlijk ook. Meng het geheel goed door, samen met de gekookte pasta en je romige macaroni is klaar!


Kook met ingrediënten die je in huis hebt

Zo’n lekkere pastaschotel is natuurlijk ideaal om restjes op te maken. Kijk jij wel eens in je koelkast en zie je nog een halve wortel, wat gesneden groenten en een paprika, maar weet je niet wat je ermee moet? De volgende keer maak je gewoon lekker deze romige macaroni! Je verwerkt er gewoon in wat je nog in huis hebt. Ik koos voor courgette, ui en spekblokjes. Liever vegetarisch? Dan laat je deze gewoon weg. De tomaat en de fijngesneden bosui voeg je toe aan het einde van de bereiding zodat ze lekker fris blijven. Heerlijk!

Ik zal je wat inspiratie geven om zelf te variëren met dit recept voor romige macaroni. Voeg vlees, bijvoorbeeld kip, spek of hamblokjes toe en bak deze eerst. Wat betreft de ingrediënten kun je eigenlijk geen misstappen maken, maar deze groenten passen perfect in dit recept: prei, aubergine, doperwtjes (eventueel uit de vriezer), wat spinazie (vers of uit de vriezer), gekookte pompoen in blokjes, paprika, broccoli, bloemkool (de “rijst”-varianten, de fijngesneden varianten uit het versschap van de supermarkt) en natuurlijk: courgette, bosui en tomaat. Wil je vis toevoegen aan dit recept? Vis heeft een korte bereidingstijd, dus voeg deze toe wanneer de saus helemaal klaar is. Doe de visblokjes in de saus en kook nog een paar minuten mee tot de vis gaar is.

romige macaroni

Romige macaroni met courgette, tomaat en bosui

Een heerlijke romige macaronischotel die je maakt met ingrediënten die je in huis hebt. Zo verspil je niets. De romige saus maak je zelf in een handomdraai.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands, Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 350 gram macaroni

Voor de romige saus

  • 500 ml koud water
  • 1 bouillonblokje
  • 3 eetlepels bloem
  • 200 ml kookroom

Instructies
 

  • Snipper de ui en fruit deze in een ruime wokpan even aan. Voeg de spekblokjes toe en bak deze mee tot ze goudbruin zijn en het meeste vet uitgebakken is.
  • Snijd intussen de courgette in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Voeg deze ook toe aan de wokpan en bak ongeveer 5 minuten mee.
  • Kook intussen de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de macaroni af, meng eventueel met wat olijfolie tegen plakken, en zet apart tot verder gebruik.
  • Snijd intussen ook de bosui fijn en snijd de cherrytomaten in kwarten. Zet apart tot verder gebruik.
  • Voeg de bloem toe aan de wokpan, meng met de ingrediënten en bak een paar minuten mee. Zet het vuur lager en voeg vervolgens een flinke scheut koud water toe en roer meteen goed door om klontjes te voorkomen. Voeg de rest van het water toe samen met het bouillonblokjes. Meng goed door en breng zachtjes aan de kook. Roer intussen zodat de bodem niet aanbakt.
  • De saus zal direct indikken wanneer het kookpunt is bereikt. Voeg de kookroom toe en breng opnieuw aan de kook. Doe de gekookte macaroni bij de romige saus en meng het geheel goed door. Voeg als laatste de gesneden bosui en de gesneden cherrytomaten toe.
  • Serveer de romige macaroni direct. Wat over is kun je de volgende dag verwarmen in een ovenschaal in de oven, afgedekt met een laagje geraspte kaas.
Trefwoord Pasta, Restjes groenten, Romig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating