salade van broccoli

Salade van broccoli en kikkererwten met tahindressing

Salade • 30 minuten


Ingrediënten (1 pers.)

200 gram broccoliroosjes
200 gram kikkererwten, gekookt
½ paprika, in blokjes
50 gram feta
1 bosui
1 eetlepel sesamzaad

Voor de dressing
1 eetlepel tahin
1 eetlepel citroensap
1 theelepel honing
1 eetlepel zonnebloemolie
peper en zout

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de broccoliroosjes, kikkererwten en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster deze groenten 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak intussen de dressing. Meng de tahin, citroensap, honing en zonnebloemolie met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Meng alle groenten uit de oven in een grote schaal. Snijd de bosui in dunne ringen en verdeel over de salade. Serveer de salade van broccoli en kikkererwten met wat sesamzaadjes en de tahindressing.

3 reacties op “Salade van broccoli en kikkererwten met tahindressing”

  1. Pingback: Broccolikoekjes uit de oven (van broccolirijst!) - StudioKOOK

  2. Pingback: Seizoensgroenten van april - StudioKOOK

  3. Pingback: Gezonde recepten voor januari (hoofdgerechten) - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *