hartig ontbtijtje met kwark

Snel & simpel: hartig ontbijt met kwark, gepofte cherrytomaten, citroen en en pistachenootjes

Ontbijt15 minutenIngrediënten (1 pers.)

200 gram kwark (skyr of dikke yoghurt kan ook)
125 gram cherrytomaten
½ citroen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
1 handje pistachenootjes (zonder schil)
peper en zout
2 à 3 takjes verse basilicum


Bereidingswijze

Was de tomaatjes en haal eventueel de kroontje er vanaf. Verhit in een koekenpan de olijfolie en doe de cherrytomaatjes hierin. Voeg de azijn toe, hussel even door en dek de pan af met een deksel. Zet het vuur middelhoog en pof de cherrytomaatjes 10 minuten in de koekenpan.

Doe de kwark in een kom en knijp de citroen hierboven uit. Meng kort door elkaar. Hak de pistachenootjes grof, was de basilicumblaadjes en scheur deze in helften.

Verdeel de gepofte cherrytomaten, de pistachenootjes en de verse basilicum over de kwark. Rasp als laatste citroen boven het hartige ontbijt met kwark en breng op smaak met peper en eventueel zout.


Tips

Dit hartig ontbijt met kwark, gepofte cherrytomaten, citroen en pistachenootjes is een goed begin van dag! De smaken zijn lekker fris en het zit boordevol vezels.

Dit recept past perfect in de categorie ‘Snel & Simpel’. Een lekker en gezond recepten wat makkelijk te maken is binnen 30 minuten. Lees meer over deze rubriek in dit artikel. Benieuwd naar alle recepten binnen deze categorie? Deze vind je hier.


Misschien vind je dit ook lekker

  • Share post