quinoabowl met pittige tonijn en romeinse sla

Snel & Simpel: quinoabowl met pittige tonijn en gegrilde Romeinse sla

Deze quinoabowl met pittige tonijn is niet zo maar een quinoabowl, maar is een bowl met bijzondere ingrediënten! Met een kleine aanpassing aan je gebruikelijke bereidingswijze maak je deze quinoabowl lekker speciaal. De tonijn maak je pittig naar smaak, de quinoa breng je op smaak met sushiazijn en de Romeinse sla grill je even kort voor een intense smaak. Heerlijk!



Quinoabowl met pittige tonijn

Ik ben dol op quinoabowls. Ze zijn snel, makkelijk en gezond. Deze versie met pittige tonijn maak ik maar al te graag. De pittige tonijn is zo gemaakt met handige ingrediënten uit de voorraadkast: tonijn uit blik, mayonaise en Sirachasaus. Hiermee breng je meteen de hele bowl lekker op smaak!


Gegrilde sla

Voor wat extra groente en iets lekker knapperigs voegen we Romeinse sla toe. Deze kleine kropjes sla zijn makkelijk is gebruik en zijn lekker fris en knapperig. Doordat de krop en het blad zo stevig is, is deze sla perfect om te grillen. Zo voeg je snel wat extra smaak toe en het ziet ook nog een heerlijk uit! Een bijzondere bereidingswijze voor wat extra spectakel voor deze quinoabowl met pittige tonijn.


Nog wat tips voor je gaat beginnen…

  • Dit recept voor quinoabowl met pittige tonijn en gegrilde Romeinse sla kun je ook maken met bijvoorbeeld zalm of makreel uit blik.
  • Ben je op zoek naar meer recepten in de categorie ‘Snel & Simpel’? Bekijk al deze recepten hier!
  • Dit recept is uitermate geschikt als bijgerecht bij de BBQ! De quinoa, de zoetzure radijsjes en de pittige tonijn zijn makkelijk voor te bereiden. De Romeinse sla grill je last minute op de barbecue!
  • De quinoa kun je vooraf koken en op smaak brengen. Makkelijk, want zo kook je snel en eenvoudig één keer voor twee dagen. Of eet deze quinoabowl met pittige tonijn ook eens als voedzame lunch!
quinoabowl met pittige tonijn en romeinse sla

Quinoabowl met pittige tonijn en gegrilde sla

Deze bijzondere quinoabowl bevat alleen maar lekkere smaken. Pittige en smeuïge tonijn, een basis van voedzame quinoa en lekkere friszoete, knapperige gegrilde Romeinse sla. Daarbij nog wat frisse radijsjes en je gezonde bowl is klaar!
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de quinoabowl:

  • 100 gram quinoa
  • 2 kroppen Romeinse sla
  • 2 bosuitjes
  • 6 radijsjes
  • 2 eetlepels sushiazijn

Voor de pittige tonijn:

  • 1 blikje tonijn
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel Srirachasaus naar smaak

Instructies
 

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quinoa hierna goed uitlekken en zet apart met de deksel op de pan tot verder gebruik. De quinoa kan nu tevens even droog stomen.
  • Tijdens het koken kun je alvast de zoetzure radijsjes bereiden. Snijd het blad en het kontje van de radijs en snijd er hierna dunne plakjes van. Doe de plakjes radijs in een kommetje samen met de sushiazijn en laat staan tot verder gebruik. Heb je geen sushiazijn? Dan kun je eventueel 2 eetlepels gewone azijn en 1 kleine theelepel suiker met elkaar mengen.
  • Laat de tonijn goed uitlekken en doe de vis vervolgens in een kom. Voeg de mayonaise, het citroensap en de Srirachasaus toe en meng het geheel goed door. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Snijd een klein stukje van het kontje van de kroppen Romeinse sla af. Snijd niet alles weg, want dan valt de krop straks uit elkaar. Snijd de kroppen sla in de lengte in vieren. Er ontstaan dus 4 parten.
  • Verwarm een grillpan en grill de Romeinse sla aan de gesneden kanten kort, zonder vetstof. Het grillen kost ongeveer 2 minuten aan elke zijde. Heb je geen grillpan? Dan kun je ook een koekenpan gebruiken.
  • Verdeel de gekookte quinoa over twee kommen. Leg hierin de Romeinse sla, de zoetzure radijsjes en een flinke lepel van de pittige tonijn. Bestrooi de quinoabowl met pittige tonijn nog met de bosuitjes en het gerecht is klaar.
Trefwoord Gezond, Glutenvrij, Makkelijk, Snel

1 reactie op “Snel & Simpel: quinoabowl met pittige tonijn en gegrilde Romeinse sla”

  1. Pingback: Quinoasalade met kikkererwten en feta - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.