quinoabowl met pittige tonijn en romeinse sla

Snel & Simpel: quinoabowl met pittige tonijn en gegrilde Romeinse sla

Hoofdgerecht met vis | 20 minuten



Ingrediënten (2 quinoabowls met pittige tonijn)

100 gram quinoa
2 kroppen Romeinse sla
2 à 3 bosuitjes
6 radijsjes
2 eetlepels sushiazijn

Voor de pittige tonijn:
1 blikje tonijn
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel citroensap
1 à 2 theelepels Srirachasaus (naar smaak)


Bereidingswijze

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quinoa hierna goed uitlekken en zet apart met de deksel op de pan tot verder gebruik. De quinoa kan nu tevens even droog stomen.

Tijdens het koken kun je alvast de zoetzure radijsjes bereiden. Snijd het blad en het kontje van de radijs en snijd er hierna dunne plakjes van. Doe de plakjes radijs in een kommetje samen met de sushiazijn en laat staan tot verder gebruik. Heb je geen sushiazijn? Dan kun je eventueel 2 eetlepels gewone azijn en 1 kleine theelepel suiker met elkaar mengen.

Laat de tonijn goed uitlekken en doe de vis vervolgens in een kom. Voeg de mayonaise, het citroensap en de Srirachasaus toe en meng het geheel goed door. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Snijd een klein stukje van het kontje van de kroppen Romeinse sla af. Snijd niet alles weg, want dan valt de krop straks uit elkaar. Snijd de kroppen sla in de lengte in vieren. Er ontstaan dus 4 parten.

Verwarm een grillpan en grill de Romeinse sla aan de gesneden kanten kort, zonder vetstof. Het grillen kost ongeveer 2 minuten aan elke zijde. Heb je geen grillpan? Dan kun je ook een koekenpan gebruiken.

Verdeel de gekookte quinoa over twee kommen. Leg hierin de Romeinse sla, de zoetzure radijsjes en een flinke lepel van de pittige tonijn. Bestrooi de quinoabowl met pittige tonijn nog met de bosuitjes en het gerecht is klaar.


Tips

Dit recept voor quinoabowl met pittige tonijn en gegrilde Romeinse sla kun je ook maken met bijvoorbeeld zalm of makreel uit blik.

Ben je op zoek naar meer recepten in de categorie ‘Snel & Simpel’? Bekijk al deze recepten hier!

Dit recept is uitermate geschikt als bijgerecht bij de BBQ! De quinoa, de zoetzure radijsjes en de pittige tonijn zijn makkelijk voor te bereiden. De Romeinse sla grill je last minute op de barbecue!


Misschien vind je dit ook lekker

  • Share post