sushi bowl

Sushi bowl met warmgerookte zalm

Hoofdgerecht, vis • 25 minuten + afkoelen


Ingrediënten (2 bowls)

Voor de sushi bowl:
250 gram sushirijst
400 ml water
6 el. rijstazijn
1 el. suiker
125 gram warmgerookte zalm
1/4 komkommer
4 radijsjes
1 avocado
2 norivellen
1 à 2 el. sesamzaadjes

Voor de dressing
4 el. sojasaus
1 el. sesamolie
1,5 el. honing
1 el. citroensap
1 el. rijstazijn

Voor de wasabi mayonaise
2 el. mayonaise
1 el. wasabipasta

 

Voorbereiding

Spoel de sushirijst af totdat het water helemaal helder is. Laat de rijst hierna goed uitlekken.

Zet het water met de rijst op en breng aan de kook. Zet het vuur hierna lager. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken. Laat de deksel de gehele kooktijd op de pan.

Na deze 10 minuten zet je het vuur uit. Laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 minuten staan.

Meng 6 el. rijstazijn met 1 el. suiker. Meng dit door de sushirijst. Laat het geheel helemaal afkoelen. Dit kan zo’ 1 à 2 uur duren.

Snijd de komkommer en de radijsjes in plakjes en de norivellen in reepjes.

 

Bereidingswijze


Verdeel de rijst over 2 kommen. Pluk de gerookte zalm voorzichtig uit elkaar. Leg deze op de rijst, samen met de komkommer, de radijsjes en de norivellen. Maak de avocado schoon en snijd in plakjes of blokjes. Leg deze op rijst bij de rest van de ingrediënten.

Meng voor de dressing alle ingrediënten met elkaar. Meng ook de ingrediënten voor de wasabi mayonaise met elkaar.

Schenk de dressing over de sushi bowl. Verdeel de sesamzaadjes hierover en serveer met de wasabi mayonaise.

2 reacties op “Sushi bowl met warmgerookte zalm”

  1. Pingback: 12 x eten met warm weer - StudioKOOK

  2. Pingback: Japans gevulde eieren met wasabi en warmgerookte zalm - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *