bladerdeegtaartjes met ei en gerookte zalm recepten voor het kerstontbijt

Bladerdeegtaartjes met ei en gerookte zalm

Hartig bakken | 45 minuten


Ingrediënten (4 stuks)

4 plakjes bladerdeeg
100 gram crème fraîche
4 eieren
100 gram gerookte zalm
4 kleine ovenbestendige taartvormpjes

 

Voorbereidingen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvormpjes in met boter en leg hier eventueel een stukje bakpapier in. Bekleed het taartvormpje met een plakje bladerdeeg. Herhaal dit met de andere overige taartvormpjes en bladerdeeg.

Snijd de randen deeg af. Prik gaatjes in de bodem. Bak de taartbodems 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.

 

Bereidingswijze

Zet de oven terug naar 180 graden. Als de bodem van de taartjes toch een beetje omhoog is gekomen, duw je deze voorzichtig plat.

Verdeel de crème fraîche over de taartbodems. Breek in elk taartje een eitje.

Bak de eitjes in bladerdeeg plusminus 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.

Verdeel de gerookte zalm in 4 porties en verdeel over de taartjes. Serveer de bladerdeegtaartjes met ei en gerookte zalm direct.

 

Tips

Je kunt goed variëren met de toppings voor deze bladerdeegtaartjes. Denk ook aan bijvoorbeeld: avocado, tuinkers of cherrytomaten.

Terwijl de eitjes in de oven staan, kun je de garing goed in de gaten houden. Wil je eitjes iets zachter of iets meer doorgebakken? Laat het taartje dan gewoon wat korter of langer in de oven.


Misschien vind je dit ook lekker

4 reacties op “Bladerdeegtaartjes met ei en gerookte zalm”

  1. Pingback: Zalmsandwiches met spinazie, komkommer en roomkaas - StudioKOOK

  2. Pingback: Kerstinspiratie #2: 12 x lekkere recepten voor het kerstontbijt - StudioKOOK

  3. Pingback: Pasteitjes met roerei, spek en bieslook - StudioKOOK

  4. Pingback: Snel & Simpel: 12 recepten met ei voor de paasbrunch - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *