Wist jij dat tonijnsalade zelf maken zo makkelijk was? Met dit snelle, makkelijke en super lekkere recept zet jij in no-time een zelfgemaakte tonijnsalade op tafel. Zo’n heerlijke, smeuïge salade voor op brood, toast of een bolletje. Mmm! Dit recept bevat slechts 4 ingrediënten, want het recept nog makkelijker maakt.
Zelf tonijnsalade maken
Tonijnsalade is in de supermarkt te koop in veel varianten. Van de versafdeling, huismerk of een A-merk. Voor ieder wat wils. Maar, de lekkerste tonijnsalade voor op brood vind je natuurlijk niet in de supermarkt, maar maak je gewoon zelf! Voor dit recept bundel je 4 heerlijke ingrediënten met elkaar: tonijn (uit blik), mayonaise, een gekookt eitje en kappertjes. Deze ingrediënten vullen elkaar perfect aan. Lekker romig, maar ook fris. Het fijngesneden gekookte eitje mag natuurlijk niet ontbreken.
Al deze ingrediënten zijn lang houdbaar en je vindt ze bijna allemaal gewoon in de voorraadkast. Nog makkelijker, want bij onverwacht bezoek maak jij supersnel deze zelfgemaakte tonijnsalade. Ook lekker voor op een toastje of een stukje stokbrood!
Tonijnsalade serveren
Deze heerlijke broodsalade is ontzettend lekker en kun je serveren op veel manieren. Natuurlijk op een verse boterham of bolletje. Dit doet het altijd goed en zo neem je de tonijnsalade ook makkelijk mee naar een picknick. Serveer deze salade ook bij de high tea of bij de borrel, op een toastje. Wees creatief en maak ook eens een gevuld eitje met deze makkelijke tonijnsalade of vul er avocado’s mee, zoals in dit recept (klik).
Tonijnsalade
Ingrediënten
- 160 gram tonijn (blik)
- 1 hardgekookt ei
- 2 eetlepels mayonaise (zie tip)
- 1 eetlepel kappertjes
Instructies
- Laat de tonijn uit blik goed uitlekken. Meng de tonijn met de mayonaise.
- Pel het gekookte ei en snijd deze in fijne blokjes. Voeg het fijngesneden ei samen met de kappertjes (uitgelekt) toe aan de tonijnsalade. Meng het geheel goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.