tortizza met parmaham

Tortizza met parmaham, geitenkaas en balsamicosiroop (Snel & Simpel)

Hoofdgerecht met vlees | 20 minuten



Ingrediënten (3 tortizza met parmaham)

3 tortillawraps
ongeveer 150 gram tomatenpuree
handje cherrytomaten
40-50 gram parmaham
½ zak rucola
100 gram geitenkaas
balsamicosiroop naar smaak
handje pijnboompitten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrijk de tortillawraps met de tomatenpuree. Dit hoeft geen dikke laag te zijn, omdat de tomatenpuree erg geconcentreerd is. Was de cherrytomaatjes en snijd deze in plakjes. Verdeel de plakjes tomaat over de tortizza’s en verbrokkel ook de geitenkaas erover in grove stukken. Bak de tortizza’s ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de tortizza’s na het bakken uit de oven. Scheur of snijd de parmaham in kleinere stukken en verdeel deze over het geheel. Verdeel als laatste de pijnboompitten, de rucola en de balsamicosiroop naar smaak over de tortizza met parmaham en deze makkelijke en snelle pizza is klaar!


Tips

Het woord ‘tortizza’ is een samentrekking van de woorden: tortilla en pizza. De tortillawrap dient als bodem van deze lekkere, snelle pizza! De bodem is lekker dun en al gaar, wat zorgt voor de snelle bereidingstijd.

Deze tortizza met parmham, geitenkaas en rucola bevat alle kleuren van de bekende caprese combinatie. Wil je dit behouden maar toch variëren met ingrediënten? Kies dan bijvoorbeeld eens voor crème fraîche (i.p.v. tomatenpuree), mozzarella (i.p.v. geitenkaas) of verse basilicum of spinazie (i.p.v. rucola).

Ook zo dol op pizza en wil je aan de slag met meer pizzarecepten? Bekijk via deze link alle recepten in de categorie ‘Brood & Pizza’ op StudioKOOK.nl.

Voor een éénpersoonsmaaltijd kun je het beste 2 tot 3 tortizza’s eten. Wil je de maaltijd aanvullen met iets extra’s? Serveer er dan bijvoorbeeld een lekkere soep of salade bij.

Voor een vegetarische variant van de ze tortizza met parmaham, laat je de ham simpelweg achterwege. Alle smaken vullen elkaar ontzettend goed aan dus ook zonder vlees is dit recept heerlijk!

  • Share post