tortizza met parmaham

Tortizza met parmaham, geitenkaas en balsamicosiroop (Snel & Simpel)

Ken jij de tortizza al? Een smakelijke combinatie van een tortilla en pizza! Dit gerecht is echt top voor wie lekker snel en simpel wil koken, want met een tortilla als pizzabodem zet je binnen 20 minuten een zelfgemaakte pizza op tafel. Deze versie met parmaham, geitenkaas en balsamicosiroop moet je geproefd hebben!



Wat is een tortizza?

Het woord ’tortizza’ is een samentrekking van de woorden: tortilla en pizza. De tortillawrap dient als bodem van deze lekkere, snelle pizza! De bodem is lekker dun en al gaar, wat zorgt voor de snelle bereidingstijd.


Nog wat tips voor je gaat beginnen…

  • Deze tortizza met parmham, geitenkaas en rucola bevat alle kleuren van de bekende caprese combinatie. Wil je dit behouden maar toch variëren met ingrediënten? Kies dan bijvoorbeeld eens voor crème fraîche (i.p.v. tomatenpuree), mozzarella (i.p.v. geitenkaas) of verse basilicum of spinazie (i.p.v. rucola).
  • Ook zo dol op pizza en wil je aan de slag met meer pizzarecepten? Bekijk via deze link alle recepten in de categorie ‘Brood & Pizza’ op StudioKOOK.nl.
  • Voor een éénpersoonsmaaltijd kun je het beste 2 tot 3 tortizza’s eten. Wil je de maaltijd aanvullen met iets extra’s? Serveer er dan bijvoorbeeld een lekkere soep of salade bij.
  • Voor een vegetarische variant van de ze tortizza met parmaham, laat je de ham simpelweg achterwege. Alle smaken vullen elkaar ontzettend goed aan dus ook zonder vlees is dit recept heerlijk!
tortizza met parmaham

Tortizza met Parmaham, geitenkaas en balsamicosiroop

Tortizza, een zelfgemaakte pizza met een tortilla als bodem. Deze supersnelle, zelfgemaakte pizza met Parmaham, geitenkaas en balsamicosiroop zet je in no-time op tafel.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Fusion, Italiaans, Mexicaans
Porties 3 stuks

Ingrediënten
  

  • 3 tortillawraps
  • 150 gram tomatenpuree
  • 1 handje cherrytomaten
  • 50 gram parmaham
  • ½ zak rucola
  • 100 gram geitenkaas
  • balsamicosiroop naar smaak
  • handje pijnboompitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bestrijk de tortillawraps met de tomatenpuree. Dit hoeft geen dikke laag te zijn, omdat de tomatenpuree erg geconcentreerd is. Was de cherrytomaatjes en snijd deze in plakjes. Verdeel de plakjes tomaat over de tortizza’s en verbrokkel ook de geitenkaas erover in grove stukken. Bak de tortizza’s ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de tortizza’s na het bakken uit de oven. Scheur of snijd de parmaham in kleinere stukken en verdeel deze over het geheel. Verdeel als laatste de pijnboompitten, de rucola en de balsamicosiroop naar smaak over de tortizza met parmaham en deze makkelijke en snelle pizza is klaar!
Trefwoord Makkelijk, Snel