varkensspiesjes met honing-mosterdmarinade

Varkensspiesjes met honing-mosterdmarinade

Varkensspiesjes voor de BBQ maak je vanaf nu af aan helemaal zelf met dit eenvoudige recept. Een kant-en-klare marinade of voorbereid vlees is niet nodig. Met een hand vol heerlijke ingrediënten bereid jij deze malse spiesjes met honing-mosterdmarinade waar iedereen van zal smullen!



Varkensspiesjes van de BBQ

Ben jij ook zo dol op de barbecueën? Barbecuerecepten heb je in alle soorten en maten, maar spiesjes blijven mijn favoriet. Waar burgers maken, vis vullen of groenten in z’n geheel garen behoorlijk bewerkelijk zijn en veel tijd kosten zijn spiesjes van de BBQ het antwoord op alles. Het vlees, vis of de groenten blijven zonder moeite op z’n plek, het grillen is eenvoudig en het eten gaat vlekkeloos en zonder moeite. In dit artikel deel ik een recept voor heerlijke varkensspiesjes in honing-mosterdmarinade. De varkensblokjes kun je voorgesneden kopen of zelf snijden, marineren en aan stokjes rijgen. Kan het nog makkelijker?

Benieuwd naar meer inspiratie voor spiesjes van de BBQ? Probeer ook deze recepten eens!
Cajun-groentespiesjes van de BBQ
Kip-hawaï spiezen
Falafelspiesjes
Gegrilde champignons in Oosterse marinade


Honing-mosterdmarinade zelf maken

De marinade voor deze varkensspiesjes maak je makkelijk zelf. Geen ingewikkelde ingrediënten of bereidingstechnieken nodig. Een handvol heerlijke ingrediënten, even mengen en klaas is Kees. Het marineren is ook geen kunst op zich. Voor een lekker stukje mals varkensvlees hoef je simpelweg niets te doen. Het marineren gaat vanzelf! Bereid de honing-mosterdmarinade, meng dit met het vlees en roer het geheel goed om zodat al het vlees bedekt is. Dek het geheel af en zet weg in de koelkast tot verder gebruik. Marineer in ieder geval 15 minuten, maar langer is altijd goed! Om extra snel klaar te zijn voor het eten bereid je de vlees in de marinade de ochtend of zelf een dag van de te voren voor.

varkensspiesjes met honing-mosterdmarinade

Varkensspiesjes met honing-mosterdmarinade

Voorbereidingstijd 5 min
Marineren 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 8 varkensspiesjes

Ingrediënten
  

  • 350 gram varkensblokjes
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 koffielepels mosterd
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • peper en zout
  • ½ theelepels chilivlokken (optioneel)
  • 1 ui
  • ½ gele paprika

En verder

  • 8 satéprikkers

Instructies
 

  • Zet een maatbeker met water klaar. Week hierin de satéprikkers. Dit voorkomt aanbranden tijdens het grillen.
  • Meng de sinaasappelsap, olie, honing, mosterd en de gedroogde tijm met elkaar. Breng de honing-mosterdmarinade op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat gedroogde chilivlokken toe voor wat extra pit.
  • Voeg de varkensblokjes toe aan de marinade en roer het geheel goed om. Dek het vlees af en zet minimaal 15 minuten in de koelkast om te marineren.
  • Maak intussen de groenten schoon. Snijd de ui en de paprika in grove blokjes.
  • Neem een prikker uit de kan met water. Rijg hieraan blokjes vlees en wissel dit af met wat blokjes ui en paprika. Herhaal dit met al het varkensvlees en alle groenten.
  • Verwarm de BBQ en grill de varkensspiesjes in honing-mosterdmarinade hierop in ongeveer 6 minuten gaar. Keer tussentijds. Je kunt de spiesjes ook bakken in een koekenpan of grillen in een grillpan.

Notities

Deze honing-mosterdmarinade kun je ook gebruiken voor ander vlees zoals kip. 
Trefwoord Barbecue, Makkelijk, Marinade, Snel, Zomer
  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *