vegetarische kip madras

Vegetarische kip madras met bloemkool en wortel

Kip madras, zonder pakjes en zakjes, maar dan vegetarisch. Deze vegetarische kip madras met bloemkool en wortel een gezonde maaltijd voor elke dag. Je maakt dit recept met een zelfgemaakt specerijenmengsel. Moeilijk? Helemaal niet! Deze typische specerijen voor een echte curry madras vind je gewoon in de supermarkt, net als de andere ingrediënten voor dit wereldgerecht uit de Indiase keuken.



Vegetarische kip madras

Kip madras, maar dan zonder kip. Lekker vegetarisch dus! Deze vegetarische kip madras is net zo lekker als de traditionele variant met vlees. In plaats van vlees zit deze Indiase curry boordevol groenten. Lekker gezond dus! Ik kies niet voor vleesvervangers, want de kip zul je niet missen in dit recept. Van deze vegetarische kip madras zal iedereen aan tafel smullen!


Bloemkool en wortel

In plaats van kip bevat deze curry madras lekker veel groenten. Natuurlijk een gefruite ui in kleine blokjes en wat knoflook. Daarnaast gebruik ik bloemkool en wortel als vulling in dit makkelijke curryrecept. Bloemkool en wortel passen niet alleen goed bij elkaar, maar passen ook perfect bij de combinatie van specerijen in deze curry. Neem bijvoorbeeld kerrie. Wie is er niet groot geworden met goed gaar gekookte bloemkool en een kerriesausje?

Deze curry is bloemkool met kerrie deluxe! Want deze Indiase klassieker bevat naast kerrie nog veel meer specerijen, zoals komijnpoeder, chilipoeder, kaneel, kurkuma… Alleen maar lekkere smaken en heerlijke geuren.


Kip madras zonder pakjes en zakjes

Aan dit recept komen geen pakjes en zakjes te pas. Het specerijenmengsel stel je ook makkelijk zelf samen. Alle ingrediënten vind je gewoon in dit supermarkt, dus je hoeft niet naar een speciale winkel. Makkelijk! De smaakmakers zijn dus al een eitje. Verder maak je de lekkere saus in dit recept ook met wat bouillon, ook om de groenten in gaar te koken, en crème fraîche. Je kunt ook yoghurt gebruiken. Vind je de curry madras iets te dun? Gebruik dan een papje van maïzena en water om het geheel wat te binden.

vegetarische kip madras

Vegetarische kip madras met bloemkool en wortel

Vegetarische kip madras, de ideale gezonde maaltijd voor elke dag. Deze kip madras maak je zonder pakjes en zakjes én zonder vlees!
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • ½ bloemkool, in roosjes (ongeveer 400 gram)
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 wortels (à 100 gram per stuk)

Voor de madras currysaus:

  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder (of naar smaak)
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 250 ml bouillon
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 eetlepel maizena (optioneel)
  • 1 eetlepel water (optioneel)

Voor erbij:

  • limoen
  • gekookte rijst

Instructies
 

  • Snipper de ui en fruit ongeveer 5 minuten aan in een wokpan met wat olie. Snipper ook de knoflook en fruit deze 3 minuten mee.
  • Voeg vervolgens alle specerijen toe en fruit deze 4 minuten mee of totdat ze beginnen te ruiken. Lijkt de pan wat droog, voeg dan wat extra olie toe om er een pasta-achtig geheel van de te maken.
  • Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze samen met de tomatenpuree toe aan de pan.
  • Snijd de wortels in blokjes en de bloemkool in roosjes en voeg deze toe aan de pan. Schenk de bouillon erbij, roer door en breng het geheel aan de kook. Laat de curry madras ongeveer 10 minuutjes koken.
  • Meng de maizena met het water tot een maizenapapje. Voeg deze toe aan de curry en meng meteen goed door. Laat nog 2 minuutjes koken tot de curry ietwat indikt. Deze stap is optioneel. Vind jij de saus dik genoeg, dan hoef je geen maizena toe te voegen.
  • Doe het vuur uit en roer de crème fraîche door de curry.
  • Serveer de vegetarische kip madras met gekookt rijst en wat limoensap.

Notities

Tip: maak een grote portie van dit specerijenmengsel door de hoeveelheden te verdubbelen of te verdriedubbelen. Zo heb je altijd een lekkere, zelfgemaakte specerijenmix voor kip madras in huis. 
Trefwoord Curry, Gezond, Glutenvrij, Madras, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating