witte aspergesalade met ham en ei

Witte aspergesalade met ham en ei

Witte aspergesalade met ham en ei, klinkt dat niet heerlijk? Klassieke witte asperges zijn natuurlijk ontzettend lekker, maar verwerk het witte goud ook eens in deze lekkere, frisse salade. Een lekkere salade voor op brood of toast met witte asperges, hamblokjes, gekookte eitjes en verse peterselie.



Witte aspergesalade

De klassieke bereidingswijze, gekookt met een lekker sausje, een gekookt eitje, aardappeltjes en eventueel gekookte ham of zalm, kennen we allemaal wel. Ontzettend lekker, maar met witte asperges kun je nog zo veel meer! Ik verwerk witte asperges het liefst in deze witte aspergesalade. Ik vind het lekker als de witte asperges nog een beetje een bite hebben, dat soort voor een lekkere structuur in het slaatje.


Ham, ei en peterselie

Niet alles aan dit recept is onbekend. Ik maak graag gebruik van de klassieke smaakcombinaties waar witte asperges zo goed mee gaan. Gekookte hamblokjes, een gekookt eitje en verse peterselie. Meer heb je eigenlijk niet nodig voor deze aspergesalade. Maak het geheel aan met een combinatie van mayonaise en crème fraîche en breng op smaak met wat peper. Klaar is je heerlijke witte aspergesalade voor op brood of toast!

witte aspergesalade met ham en ei

Witte aspergesalade met ham, ei en peterselie

Deze witte aspergesalade is heerlijk voor op brood of toast. Lekker met ham, een gekookt eitje en verse peterselie.
Bereidingstijd 10 min
Gang Bijgerecht, Lunch
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gram witte asperges
  • 150 gram hamblokjes
  • 1 bosje verse peterselie
  • 2 gekookte eitjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • zwarte peper

Instructies
 

  • Breng een grote pan water aan de kook. Snijd ongeveer 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Schil de asperges vervolgens rondom. Doe de asperges in z'n geheel in het kokende water en kook ze in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Giet de asperges hierna af en spoel koud na. Dep ze droog in de snijd de asperges in kleine stukjes van ongeveer een centimeter. De kopjes kun je heel laten en apart leggen.
  • Pel de gekookte eitjes en snijd deze in blokjes. Doe deze samen met de asperges in een ruime kom. Voeg de hamblokjes toe. Snijd de verse peterselie fijn en voeg ook deze toe. Meng het geheel goed door.
  • Voeg de mayonaise en de crème fraîche toe aan de aspergesalade. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de topjes van de witte asperges bovenop de salade en eet het lekker op brood of toast.

Notities

Je kunt deze witte aspergesalade 1 à 2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. 
Trefwoord Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating