Ciabatta toast met scrambled eggs, gepofte cherrytomaten en balsamicosiroop

Ciabatta toast met scrambled eggs, gepofte cherrytomaten en balsamicosiroop

Ontbijt • 10 minuten


Ingrediënten (1 pers.)

3 sneetjes ciabatta brood, ± 1 cm dik
2 eieren
± 10 cherrytomaten
balsamicosiroop
olijfolie
eventueel: een scheutje water of room
eventueel: verse kruiden en/of rucola
eventueel: grof zeezout

 

Bereidingswijze (in de oven)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Besprenkel de sneetjes ciabatta brood met wat olijfolie. Meng in een ander kommetje de cherrytomaten ook met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de sneetjes ciabatta brood en de cherrytomaten over een (met bakpapier beklede) bakplaat en rooster deze voor 10 tot 15 minuten in de oven. Keer het brood halverwege om en schep ook de cherrytomaten halverwege om.

Klop de eieren los, eventueel met een scheutje water of room. Verwarm een koekenpan met wat boter. Giet het losgeklopte ei in de pan en roer met behulp van een spatel om. Zet het vuur niet al te hoog en blijf roeren. Je ziet dat de eieren steeds meer beginnen te stollen, maar door het roeren wordt het geen omelet, maar scrambled! Wanneer de eieren bijna gestold zijn, zet je het vuur uit.

Haal de toast en de gepofte cherrytomaten uit de oven. Verdeel de scrambled eggs over de ciabatta toast en leg de gepofte cherrytomaten hierop. Serveer met ciabatta toast met scrambled eggs en gepofte cherrytomaten met de balsamicosiroop, grof zeezout en verse kruiden en/of rucola.

 

Bereidingswijze (in de pan)

Verhit een pan op het vuur. Besprenkel de sneetjes ciabatta brood met wat olijfolie. Meng in een ander kommetje de cherrytomaten ook met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Rooster de sneetjes brood in de koekenpan aan beide kanten goudbruin en krokant. Haal de toast uit de pan en doe de cherrytomaten erin. Zet het vuur hoger en doe de deksel erop. Pof de cherrytomaten 5 tot 10 minuten en schud af en toe heen en weer.

Klop de eieren los, eventueel met een scheutje water of room. Verwarm een koekenpan met wat boter. Giet het losgeklopte ei in de pan en roer met behulp van een spatel om. Zet het vuur niet al te hoog en blijf roeren. Je ziet dat de eieren steeds meer beginnen te stollen, maar door het roeren wordt het geen omelet, maar scrambled! Wanneer de eieren bijna gestold zijn, zet je het vuur uit.

Haal de toast en de gepofte cherrytomaten uit de oven. Verdeel de scrambled eggs over de ciabatta toast en leg de gepofte cherrytomaten hierop. Serveer met ciabatta toast met scrambled eggs en gepofte cherrytomaten met de balsamicosiroop, grof zeezout en verse kruiden en/of rucola.

 

Tips

Door aan de eieren wat water of room toe te voegen worden ze wat losser. Dit maakt het bakken van de scrambled eggs ook makkelijker.

Je wil dat je scrambled eggs zacht en smeuïg zijn, maar niet rauw. Belangrijk is om het vuur laag te laten staan, zodat ze niet te snel garen. Hoe sneller het ei stolt, hoe harder er geroerd moet worden. Wanneer het te snel gaat, haal je gewoon even de pan van het vuur.

Stop met het bakken van de scrambled eggs als ze bijna gaar zijn, maar nog niet helemaal. Door de warmte van de eieren zullen ze nog wat doorgaren. Als je op tijd stopt, zul je geen droge scrambled eggs krijgen.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *