Mini quiches met kip en asperges

Mini quiches met kip en asperges

Hartige taart • 40 minuten


Ingrediënten (4 quiches)

4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4 à 5 groene aspergetoppen
100 gram gerookte kipblokjes
1 ei
50 ml room
50 gram geraspte kaas
muffintray

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een muffintray in met wat boter of olie of bekleed de vorm met stukjes bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg in de vormpjes en druk zachtjes aan.

Snijd de aspergetoppen in drieën en verdeel deze samen met de kipfiletblokjes over de quichevormpjes. Klop het ei los met de room en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit eimengsel over de mini quiches met kip en asperges.

Verdeel de geraspte kaas over de quiches en bak deze 20 tot 25 minuten af in de voorverwarmde oven.

 

Tips

Maak deze mini quiches ook eens met witte asperges in plaats van groene asperges.

Om er zeker van te zijn dat het bladerdeeg goed gaar wordt, kun je de bodem even voorbakken. Bekleed de vorm hiervoor met het bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem en bak het deeg 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de quichevormpjes hierna uit de oven en vervolg het recept.

Deze mini quiches met kip en asperges misstaan niet op een high tea. Benieuwd naar meer high tea recepten? Deze vind je hier.

 

Misschien vind je dit ook lekker



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *