Tabouleh van quinoa met feta en granaatappel

Tabouleh van quinoa met feta en granaatappel

Bijgerecht • 30 minuten


Ingrediënten (2 pers.)

100 gram quinoa
10 gram verse peterselie, blaadjes
10 gram munt, blaadjes
2 bosuitjes
100 gram feta
½ granaatappel
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

 

Bereidingswijze

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en laat hierna 5 tot 10 minuten verder gaar ‘stomen’ met de deksel op de pan. Meng de quinoa met de olijfolie en het citroensap. Spreid hierna uit over een ruime kom.

Snijd de peterselie en de munt fijn. Snijd de bosui in ringen en haal de pitjes uit de granaatappel. Meng deze met de quinoa.

Verkruimel de feta boven tabouleh. Verdeel ook de granaatappelpitjes over de tabouleh.

 

Tips

Voor het beste resultaat laat je de quinoa helemaal afkoelen voordat je de peterselie en de munt toevoegt.

Eenvoudig de pitjes uit de granaatappel halen? Snijd de granaatappel door de helft. Keer de helft in een ruime kom binnenstebuiten. De pitjes zullen er hierdoor vanzelf uit vallen.

 



1 thought on “Tabouleh van quinoa met feta en granaatappel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *