basisrecept voor cupcakes

Basisrecept voor cupcakes

Met een goed basisrecept kun je alle kanten op. Ga daarom lekker aan de slag met dit basisrecept voor cupcakes en maak het zo gek als je zelf wil. Deze naturel cupcakes met vanille smaken echt fantastisch lekker, zo lekker dat je bijna vergeet dat je ook nog kunt variëren. Kortom: dit basisrecept zou iedereen in zijn of haar kookrepertoire moeten hebben!



Basisrecept voor cupcakes

Cupcakes, wie houdt er niet van? Die kleine cakejes zijn heerlijke bij een kop koffie of thee, lekker tijdens een high tea of serveer ze met een verjaardag in plaats van een groot stuk taart. Dit basisrecept voor cupcakes bevat niet te veel ingrediënten, eigenlijk alleen maar basisingrediënten, die je waarschijnlijk allemaal al in huis hebt: boter, bloem, (vanille)suiker en eieren. That’s it! Appeltje, eitje dus.

Met deze handige tip controleer je snel en makkelijk of je cupcakes gaar zijn:

Zo controleer je of je cake gaar is
Check out this recipe
cake gaar


Varieer met een basisrecept

Een basisrecept is niet voor niets een basisrecept. Het vormt een goede basis voor veel varianten van een gerecht. Ideaal dus. Ik maak ontzettend veel gebruik van goede basisrecepten, want je kunt hier eindeloos mee variëren. Op StudioKOOK vind je alle basisrecepten makkelijk terug onder één categorie: basisrecepten.

Deze cupcakes maak ik al jaren. Naturel, zonder poespas, zijn ze heerlijk. Deze cakejes zijn niet te zoet, luchtig en lekker zacht van binnen. Alles wat je wil je van een cupcake dus! Maar, gebruik je fantasie en voeg bijvoorbeeld eens een snufje kaneel toe, wat fijn gesneden fruit of maak een lekkere crumble voor bovenop. Met dit basisrecept kun je alle kanten op.

basisrecept voor cupcakes

Basisrecept voor cupcakes

Met dit basisrecept voor cupcakes maak je heerlijke zoete, luchtige en malse kleine cakjes. Lekker!
Voorbereidingstijd 10 min
Oventijd 20 min
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 12 cupcakes

Ingrediënten
  

  • 125 gram boter
  • 125 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)
  • 2 eieren

En verder

  • een muffinvorm
  • bakpapiertjes om in de vorm te leggen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg er bij voorkeur voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Klop de boter luchtig samen met de suiker en de vanillesuiker. Voeg de vervolgens één voor één de eieren toe en klop deze mee. Spatel als laatste de bloem door het beslag.
  • Doe de bakpapiertjes in de holletjes van de muffinvorm. Je hoeft de vorm op deze manier niet in te vetten.
  • Verdeel het beslag over de 12 holletjes van de muffinvorm. Heb je een kleine vorm? Bak de cupcakes dan in twee (of meer) sessies. Zorg ervoor dat het beslag gelijkmatig is verdeeld, zodat ze allemaal gelijk gaar worden. Je kunt voor het zorgvuldig afmeten eventueel een ijsknijper gebruiken.
  • Bak de cupcakes 18 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cakejes gaar zijn door er met een satéprikker in de prikken.

Notities

Wil je de cupcakes decoreren met glazuur of crème, laat de cupcakes dan eerst volledig afkoelen. Je kunt de cupcakes eventueel een dag van te voren maken.
Bewaar de cupcakes in een afgesloten trommel op kamertemperatuur.
Trefwoord Bakken, Basisrecept, Cupcakes
  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating