bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep met spekjes en groene kruidenolie

Soep • 30 minuten


Ingrediënten (8 pers.)

1 grote bloemkool
2 uien
4 teentjes knoflook
2 liter bouillon
250 ml kookroom
250 gram spekblokjes
groene kruidenolie

 

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit aan in een ruime pan. Snijd de bloemkool intussen in kleine roosjes.

Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de pan en giet ook de bouillon en de kookruim erbij. Roer het geheel door en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 10 tot 15 minuutjes zachtjes koken, totdat de bloemkool gaar is.

Bak intussen de spekblokjes in een koekenpan zonder vetstof krokant. Pureer de soep met een staafmixer glad. Serveer de bloemkoolsoep direct met de spekblokjes en voeg de groene kruidenolie naar smaak toe.

 

Tips

Wil een vegetarische variant maken van deze bloemkoolsoep? Gebruik dan groentenbouillon en laat de spekjes helemaal weg. De groene kruidenolie heeft zo veel en zo’n rijke smaak dat je de spekjes ook niet per se hoeft te vervangen.

2 reacties op “Bloemkoolsoep met spekjes en groene kruidenolie”

  1. Pingback: Seizoensgroenten van april - StudioKOOK

  2. Pingback: Bloemkool invriezen - zo doe je dat! - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *