geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool met kikkererwten, courgette en paprika.

Bereid jij bloemkool en andere groenten altijd op dezelfde wijze? Probeer dan eens iets nieuws! Maak een keer geroosterde bloemkool met kikkererwten, courgette en paprika. Met dit gezonde groenterecepten ben je klaar in no-time, want de oven doet het werk!



Geroosterde bloemkool

Bloemkool is een heerlijke groente die een beetje zoet van smaak is. Deze koolsoort is lekker licht en leent zich voor veel gerechten. Gekookte bloemkool is bij iedereen bekend door het welbekende Hollandse AVG’tje (aardappelen, vlees en groenten). Maar, door bloemkool te roosteren in de oven komen de natuurlijke zoete tonen echt goed naar voren. Ik eet mijn bloemkool liever niet anders meer.

Ditzelfde geldt voor een helemaal andere groenten. Voor de “traybake” vul je de bakplaat met groenten die je maar lekker vindt. Ik combineer geroosterde bloemkool met kikkererwten, courgette en paprika. Heb je nog wat groenten over? Schroom niet ze er gewoon bij te doen. Zo verspil je geen restjes groenten, maar maak je ze op met een lekkere bereidingswijze

Benieuwd naar meer recepten met geroosterde groenten? Bekijk dan ook deze gerechten eens:
Geroosterde pastinaak en pompoen met couscous, feta en Srirachadressing
Geroosterde paarse spruitjes met Parmezaanse kaas en balsamicosiroop
Couscoussalade met geroosterde groenten en feta
Geroosterde pompoensalade met kaascroutons en honing-mosterdvinaigrette
Buddha bowl met quinoa, geroosterde groenten en Srirachadressing


Makkelijke maaltijd boordevol groenten

Deze geroosterde bloemenkool met kikkererwten, courgette en paprika kun je combineren hoe je maar wil. Verwerk deze groenten bijvoorbeeld in een lekkere salade gecombineerd met wat feta kaas en couscous. Of wat dacht je van gevulde wraps of pitabrood met worstjes. De worstjes kunnen gewoon mee de oven in. Lekker makkelijk! Combineer met een lekker zelfgemaakte sausje van Srirachasaus, yoghurt en citroensap en je gezonde makkelijke maaltijd is klaar.

geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool met kikkererwten, courgette en paprika

Voorbereidingstijd 10 min
Oventijd 20 min
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • ½ bloemkool (ongeveer 500 gram)
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht: 240 gram)

Voor de marinade

  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 eetlepels olie
  • peper en zout (naar smaak)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de groenten schoon. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes, snijd de paprika in blokjes en snijd de courgette in parten. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep deze eventueel droog.
  • Doe alle groenten bij elkaar in een ruime mengkom. Voeg de specerijen en de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng het geheel goed door zodat alle groenten bedekt zijn met specerijen.
  • Verdeel de gemarineerde groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de groenten los als bijgerecht, in een lekkere salade, wrap of bijvoorbeeld een pitabroodje.
Trefwoord Gezond, Oven, Restjes groenten, Vegetarisch
  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating