gevulde eitjes met furikake

Gevulde eitjes met furikake, spek en Japanse mayonaise

Ik ben dol op gevulde eitjes. Jij ook? Deze gevulde eitjes met furikake zijn echte smaakbommetjes. Zo lekker! Ideaal als hapje op een feestje, bij de borrel of gewoon lekker op vrijdagavond. Lekker met wat krokant spek (weg te laten voor een vega variant), frisse bosui en Japanse kewpie mayonaise.



Gevulde eitjes met furikake

Ik maak maar al te graag gevulde eitjes en experimenteer dan ook graag met verschillende smaken en vullingen. Voor dit recept ging ik op de Japanse toer. Ken jij furikake al? Furikake is een Japanse ‘umami’ smaakmix van verschillende ingrediënten, zoals nori, sesamzaadjes, sojasaus en meer. Ontzettend lekker en dit ingrediënt voegt meteen veel smaak toe.

Furikake kun je kopen bij de toko. Vraag er even naar. Maar, furikake is ook erg makkelijk om zelf te maken. Maak meteen een grotere portie en bewaar deze op een droge plek in een afgesloten potje of trommeltje. Je kunt de furikake dan voor een volgend gerecht makkelijk weer pakken. Bijvoorbeeld over sushi, voor over een poké bowl of voor over popcorn.

Basisrecept voor furikake

Furikake recept
Bekijk het recept
furikake


Furikake popcorn

Furikake popcorn
Furikake popcorn is heeft de heerlijke, hartige smaak 'umami'. Deze Japanse topping kun je gebruiken voor veel inrgediënten en smaakt ook lekker op popcorn!
Bekijk het recept
furikake popcorn


Gevulde eitjes voor alle gelegenheden!

Gevulde eitjes zijn het ideale hapje in mijn ogen. Iedereen vind ze lekker (toch?), ze zijn makkelijk om te maken en, niet onbelangrijk, makkelijk om te eten. Serveer gevulde eieren op feestjes en maak ze met verschillende toppings. Ook doen ze het goed tijdens bijvoorbeeld een picnic. Vul een trommel vol met gevulde eieren (lekker veel en zo schuiven ze niet heen en weer) en eet ze makkelijk uit de hand op locatie op. Mmm!

Nog een handigheidje aan gevulde eieren. Heb je eieren over? Maak er lekker gevulde eitjes mee! Kook de eieren een dag van te voren, zodat ze niet warm zijn wanneer je ze gaat vullen. Gebruik voor de vulling het eigeel en iets romig zoals mayonaise of crème fraîche. Voeg verder toe wat je lekker vindt. Denk aan: avocado, frisse groenten, vis uit blik of specerijen. Hieronder heb ik alvast wat inspiratie voor je.

Recepten voor gevulde eitjes:

gevulde eitjes met furikake

Gevulde eitjes met furikake

Gevulde eitjes met furikake, spek en Japanse kewpie mayonaise. Dit borrelhapje is super lekker. Laat spek achterwegen voor een vega variant.
Bereidingstijd 15 min
Gang Borrelhapje
Keuken Japans
Porties 8 gevulde eitjes

Ingrediënten
  

  • 8 hardgekookte eieren (op kamertemperatuur)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • ½ bosui (fijngesneden)
  • 2 theelepels furikake
  • eventueel: Japanse kewpie mayonaise (extra)

Instructies
 

  • Pel de hardgekookte eieren en halveer deze in de lengte. Ontdoe het eiwit van het eigeel. Je kunt het eigeel erui 'wippen' door het eiwit voorzichtig binnenstebuiten te keren. Maar, pas op dat het eiwit niet scheurt!
    Of probeer het eigeel uit het eiwit te scheppen met een kleine theelepel.
  • Doe het eigeel in een apart kommetje. Voeg hieraan toe: de mayonaise en het citroensap. Prak en meng alles goed door tot een egaal mengsel ontstaat. Je kunt hiervoor eventueel een keukenmixermolentje voor gebruiken. Mix niet te lang, want dan is er kans dat het mengsel gaat schiften.
  • Bak intussen de plakjes spek uit in een koekenpan. Lees in dit artikel hoe je spek krokant kunt bakken. Laat de spek vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Vul het eiwit met het romige eigeel mengsel. Druppel eventueel wat extra Japanse kewpie mayonaise op de gevulde eieren. Snijd of breek het krokante spek in 4 stukken en steek in elk gevulde eitje een stukje spek. Bestrooi de gevulde eitjes met furikake en bosui.
  • Serveer de gevulde eitjes met furikake direct.

Notities

Wil je deze gevulde eitjes vooraf maken en bewaren. Laat alle toppings (spek, furikake, Japanse kewpie mayonaise en bosui) dan nog even weg. Bewaar de gevulde eieren afgesloten in de koelkast. Verwerk de toppings pas vlak voor serveren.
Trefwoord High tea, Makkelijk, Picknick, Snel
  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating