krokante aardappeltjes uit de oven

Krokante aardappeltjes uit de oven

Gebakken aardappelen, wie is er niet dol op? In de pan krijg je ze eenvoudig krokant door zo weinig mogelijk te roeren en ze te laten durven bakken in een royale laag boter. Deze krokante aardappeltjes uit de oven zijn nóg makkelijker om te maken want de oven doet al het werk! Nog een plus: deze aardappeltjes worden écht krokant met een truc die ik met je deel.



Gebakken aardappeltjes uit de oven

Ik gebruikt de oven maar al te graag. Het is makkelijk, want je bereidt het gerecht voor zoals je gewend bent en schuift het voor de bereiding de oven in. In de tijd dat je maaltijd wordt bereidt heb jij even tijd voor jezelf. Ruim alvast de keuken op, dek alvast de tafel of plof nog even op de bank met een goed boek. 20 minuten later kun je zo aan tafel!


Dé truc voor krokante aardappeltjes

Op StudioKOOK vind je veel lekkere ovengerechten. Dit zijn niet alleen ovenschotels, maar geroosterdere groenten, vlees of vis kun je eenvoudig bereiden in de oven. Met de juiste specerijen en wat olie naar smaak wordt je product krokant en karameliseren de randjes iets wat een lekkere zoetige smaak geeft.

Ovenrecepten voor roosteren op StudioKOOK:
Geroosterde pastinaak en pompoen met couscous, feta en Srirachadressing
Geroosterde spruitjes met Parmezaanse kaas en balsamicosiroop
Taco’s met kip, geroosterde groenten en yoghurtsaus
Geroosterde pompoensalade met kaascroutons en honing-mosterdvinaigrette
Couscoussalade met geroosterde groenten en feta

Voor deze aardappeltjes uit de oven heb ik nog een extra tip voor een extra krokant resultaat. Zorg ervoor dat de gesneden aardappeltjes in ieder geval gewassen zijn en vervolgens zorgvuldig gedroogd worden. Al aangehangend vocht maakt het krokant roosteren lastiger. Om zeker te zijn dat de aardappeltjes niet te nat de oven in gaan en overtollig vocht geen kans te geven, voeg je een klein beetje bloem of maïzena toe. Dit zal het vocht absorberen en zorgt voor een optimaal, krokant resultaat. Verdeel de aardappeltjes over een bakplaat en maak deze vooral niet overvol. Bestrooi nog wat zout voor ze de oven in gaan. Succes gegarandeerd!

krokante aardappeltjes uit de oven

Krokante aardappeltjes uit de oven

Voorbereidingstijd 10 min
Oventijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram aardappelen
  • 1 afgestreken eetlepel bloem of maïzena
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Was de blokjes aardappelen en droog ze daarna goed af.
  • Meng de aardappelblokjes met de bloem of maïzena, de olie en de gedroogde rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Zorg dat alle aardappeltjes goed bedekt zijn met alle ingrediënten.
  • Bekleed een bakpapier met bakpapier of vet deze in. Je kunt de krokante aardappeltjes ook bakken in een ovenschaal die groot genoeg is. Verdeel de aardappeltjes over de bakplaat. Zorg dat de aardappeltjes elkaar niet raken zodat ze niet gaar stomen in de oven, maar goed kunnen bakken.
  • Serveer de aardappeltjes als bijgerecht.
Trefwoord Makkelijk, Oven

Ook groenten krokant roosteren in de oven? Lees dit artikel ook voor onmisbare tips (klik)!

  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating