limoen aioli recept

Limoen aïoli recept – lekker bij de borrel

Ben jij dol op aïoli? Dan is dit recept voor limoen aïoli echt iets voor jou! Met minimale moeite maak je zelf in een handomdraai een heerlijke aïoli met een lekkere, frisse twist. Met dit recept kun je makkelijk en snel zelf limoen aïoli maken. Lekker bij bijvoorbeeld de borrel!



Limoen aïoli recept

Ik maak graag aïoli. Ik gebruik hiervoor een makkelijke basisrecept voor zelfgemaakte aïoli. Met dit basisrecept kun je ook lekker variëren, dus gebruikte ik voor deze limoen aïoli verse limoen, sap en rasp, en voor wat pit een beetje tabasco. Deze limoen aïoli kun je snel en makkelijk zelf maken. Daarom is dit recept zo geschikt om last-minute te kunnen maken voor bij de borrel. Lekker met brood. Geen verse limoenen in huis? Limoensap uit een flesje kun je ook gebruiken.


Last-minute, een snelle en makkelijke borrelplank samenstellen

Aïoli serveer ik graag bij de borrel. Je kunt het makkelijk en snel maken met ingrediënten die je gewoon in huis hebt. Samen met lekker wat brood, toastjes en andere smeersels en dip zet je zo in een handomdraai een zelfgemaakte borrelplank op tafel. Mijn favoriete recepten en ingrediënten voor een last-minute, snelle en makkelijk borrelplank zijn:

  • Afbakbrood. Makkelijk om in huis te hebben.
  • Melbatoast. Ook dit product kun je goed langer bewaren in de voorraadkast. Handig!
  • Zelfgemaakte kruidenboter. Ik maak meteen een grote hoeveelheid en vries een aantal porties in. Zo heb je altijd zelfgemaakte kruidenboter in huis.
  • Gevulde eieren. Met weinig ingrediënten zet je in een handomdraai een lekker borrelhapje op tafel.
  • Gemarineerde olijven. Een potje olijven kun je lang bewaren in de voorraadkast. Je marineert ze met ingrediënten die je in huis hebt.
limoen aioli recept

Limoen aïoli

Heerlijke limoen aïoli, makkelijk en snel zelfgemaakt. een heerlijke frisse twist op de klassieke aïoli.
Bereidingstijd 5 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Spaans
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen (sap en rasp)
  • 4 druppels tabasco (of naar smaak)
  • 1 theelepel honing

Instructies
 

  • Maak de knoflook schoon en snipper deze ragfijn. Je kunt ook een knoflookpers gebruiken.
  • Rasp de schil van de limoen en zet opzij tot verder gebruik. Knijp een halve limoen uit boven de knoflook. Meng met de mayonaise en de honing en voeg tabasco naar smaak toe.
  • Meng de limoen aïoli goed door en verdeel de rasp over de aïoli.

Notities

Heb je geen tabasco? Je kunt deze ook weglaten of vervangen door een beetje chiliepeperpoeder naar smaak. 
Bewaar de limoen aïoli in de koelkast. De smaak zal hierdoor wel wat sterker worden.
Trefwoord Aioli, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating