makkelijke eiersalade

Makkelijke eiersalade

Makkelijke eiersalade, heerlijk voor op brood of voor op een toastje bij de borrel. Dit recept is het ideale basisrecept!


makkelijke eiersalade

Makkelijke eiersalade

Makkelijke eiersalade, heerlijk voor op brood of voor op een toastje bij de borrel. Dit recept is het ideale basisrecept!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch, Ontbijt, Salade
Keuken Hollands
Porties 250 gram

Ingrediënten
  

  • 4 eieren (hardgekookt en afgekoeld)
  • eetlepels mayonaise
  • eetlepels kwark of yoghurt
  • 1 eetlepels water
  • 1 bosui
  • peper en zout

Instructies
 

  • Pel de eieren en halveer ze. Ontdoe het ei van het eigeel. Dit gaat handig door het eigeel met een theelepeltje uit het eiwit te ‘wippen’. Doe het eigeel in een apart bakje.
  • Snijd de helft van de bosui grof en doe bij het eigeel. Voeg ook de mayonaise en de kwark of yoghurt toe. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Snijd intussen het eiwit in kleine blokjes. Meng de blokjes eiwit met het eigeelmengsel en breng op smaak met peper en zout. Snijd de andere helft van de bosui ui fijn en strooi dit over de makkelijke eiersalade. Serveer de eiersalade op lekker vers brood of toast.

Notities

Deze makkelijke eiersalade kun je goed voorbereiden. Bewaar tot gebruik in de koelkast en laat voor het nuttigen eventueel op kamertemperatuur komen.
Trefwoord Makkelijk, Snel, Vegetarisch

4 reacties op “Makkelijke eiersalade”

  1. Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK

  2. Pingback: Pasteitjes met roerei, spek en bieslook - StudioKOOK

  3. Pingback: Eiersalade met ansjovis - StudioKOOK

  4. Pingback: Kooktip #7: houdbaarheid eieren controleren (+ recepten!) - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating