mihoensalade

Mihoensalade met garnalen, komkommer, maïs en chilisaus

Mihoensalade, een heerlijke maaltijdsalade met een Oosterse twist. Deze mihoensalade zet je binnen no-time op tafel. Maar echt! Binnen 5 minuten kun je klaar zijn met deze makkelijke maaltijdsalade. De truc? Ik kies voor knapperige groenten, gekookte garnalen en handig slim gebruik van producten uit de voorraadkast. Heb je deze salade met mihoen, garnalen, komkommer maïs en chilisaus eenmaal geprobeerd, dan wordt het vaste prik op je weekmenu!



Super snelle maaltijdsalade

Ik ben dol op maaltijdsalade, dol op snelle recepten en dol op veel groenten. Jij ook? Met dit recept voor mihoensalade zit je dan helemaal goed! Deze maaltijdsalade met mihoen zet ik heel vaak op het menu. Dit recept is zo makkelijk en snel te maken. De mihoen hoef je alleen maar te wellen en af te gieten. De andere ingrediënten voor de vulling eet je lekker rauw. Een heerlijke, knapperige salade dus met een lekkere bite! Ik voeg daar graag gekookte garnalen aan toe. Nog zo’n heerlijk ingrediënt!


Mihoensalade

Mihoensalade, misschien klinkt het je nog wat onwennig in de oren, maar laat dat je niet weerhouden deze salade op het menu te zetten. Een salade met mihoen als basis kom je immers niet zo vaak tegen, maar is wel fantastisch lekker om te maken!

Mihoen vind ik een super prettig ingrediënt en heb het dan ook altijd wel in huis. Wil ik iets maken met ingrediënten die ik al in huis heb, omdat ik geen zin heb om nog naar de supermarkt te gaan? Dan is mihoen het antwoord! Op zoek naar een recept met een snelle bereiding? Kies dan ook voor mihoen! Mihoen hoef je alleen maar te wellen, een paar minuutjes, totdat de noedels zacht zijn, en ze zijn al klaar voor gebruik. Ideaal voor in een snelle maaltijdsalade als deze.


Zin om te variëren?

Dit recept eet ik al zolang ik me kan herinneren en vormt een basis voor veel ander recepten die ik maak als ik makkelijk wil koken en snel klaar wil zijn. Ik kies voor rauwe groenten: komkommer, bosui, maïs (uit blik, voorgekookt) en wortelreepjes. De gekookte garnalen voeg ik daar nog aan toe en ik gebruik chilisaus als dressing.

Zin om lekker te variëren? Ik geef je een aantal tips zodat je dit recept lekker vaak op het menu kunt zetten.

  • Krokante kip. Vervang garnalen een keer door krokante kipschnitzel. Even krokant bakken en in blokjes snijden. Verdeel over de salade en klaar is Kees!
  • Fijngesneden ijsbergsla. Ijsbersla is lekker knapperig en dus een heerlijke, frisse toevoeging aan deze mihoensalade!
  • Cherrytomaten. Een hand vol cherrytomaten is zo toegevoegd voor lekker wat extra groenten.
  • Avocado. Ook avocado vind ik heerlijk om toe te voegen als extra groenten. Je kunt de avocado in blokjes snijden en door de salade mengen of prak de avocado fijn met een vork en gebruik dit als dressing. Mmm!
mihoensalade

Mihoensalade met garnalen, komkommer, maïs en chilisaus

Deze heerlijke mihoensalade zet je binnen 10 minuten op tafel. Makkelijk, snel en gezond! Lekker met garnalen en veel frisse groenten.
Bereidingstijd 5 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 75 gram mihoen
  • ½ komkommer
  • 50 gram gekookte garnalen
  • 75 gram maïs (blik)
  • 75 gram worteljulienne
  • 1 bosui
  • chilisaus (naar smaak)

Instructies
 

  • Wel de mihoen zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af en laat goed uitlekken. Om plakken te voorkomen kun je de mihoen eventueel mengen met een beetje (sesam)olie.
  • Maak de komkommer schoon en snijd deze in blokjes. Laat de maïs goed uitlekken. Snijd de bosui fijn.
  • Meng de mihoen met de worteljulienne (wortel in dunne reepjes), de maïs en de komkommer. Verdeel de garnalen over de mihoensalade en bestrooi met fijngesneden bosui.
  • Serveer de mihoensalade met wat chilisaus.
Trefwoord Glutenvrij, Maaltijdsalade, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating