pasta met garnalen

Pasta met garnalen, paprika en limoen

Romige pasta met zoete paprika’s en grote garnalen. Om het af te maken nog wat verse limoensap. Meer heb je niet nodig voor een succesvol pastagerecht. Deze pasta met garnalen, paprika en limoen eet je het liefst elke dag! Sneller en makkelijker kan het niet!



Een romige basis

Ik ben dol op pasta. Wie niet? Mijn favoriete pastarecepten bevatten eigenlijk altijd een romig element of hebben als basis iets romigs. Denk aan: ricotta, bechamelsaus, crème fraîche of mascarpone. Dit recept voor pasta met garnalen, paprika en limoen heeft als basis roomkaas. Ontzettend makkelijk om te verwerken in een gerecht en romig is het zeker! Ik kies graag voor een basis roomkaas of voor een product dat speciaal bedoelt is om mee te koken. Denk aan bijvoorbeeld boursin cuisine. Boursin cuiscine gebruikte ik al eens in een recept voor een romige pasta: Hasta la pasta met boursin, spekjes en champignons.


Pasta met garnalen, paprika en limoen

De basis is zo klaar als een klontje: roomkaas. Voeg daar aan toe: een hand vol verse ingrediënten en een lekkere pasta. Ik kies graag voor tagliatelle dus ik gebruik deze brede lintpasta ook in dit recept. De zoete paprika’s geven het geheel wat bite en gaan goed samen met de gebakken garnalen en de frisse limoen. Ik gebruik graag verschillende kleuren, maar gebruik vooral wat je in huis hebt!

Op zoek naar meer snelle pastarecepten? Bekijk ook deze eens:
Makkelijke pasta bolognese
Pastasalade met gerookte zalm
Tagliatelle met mascarpone, Serranoham en doperwtjes (snel & simpel)
Makkelijke pasta met roomsaus, courgette en ham

pasta met garnalen

Pasta met garnalen, paprika en limoen

Deze pasta met garnalen, paprika en limoen is heerlijk romig en ontzettend snel klaar. De ideale, gezonde doordeweekse maaltijd!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200z gram tagliatelle (of andere pasta naar keuze)
  • 150 gram garnalen
  • 240 gram roomkaas (bijvoorbeeld boursin cuisine)
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakkingen. Schep één mok van het kookwater uit de pan voordat je gaat afgieten en zet dit apart.
  • Bak de garnalen in 4 minuten gaar. Haal ze hierna uit de pan.
  • Maak intussen de ui en de knoflook schoon en snipper deze fijn. Fruit de ui en knoflook aan in een ruime wokpan met wat olie.
  • Snijd intussen de paprika's in dunne reepjes en voeg deze toe aan de wokpan. Bak de paprikareepjes ongeveer 5 minuten mee.
  • Voeg hierna de roomkaas toe aan de wokpan en laat op een laag vuur smelten. Laat het niet koken. Voeg ook de gekookte pasta toe aan de wokpan. Meng alles goed door elkaar. Is de saus niet nat genoeg, voeg dan een scheutje van het kookvocht toe aan de pasta met garnalen en meng goed door.
  • Was de limoen en rol deze ven stevig over het aanrechtblad. Zo komt het sap makkelijk vrij. Zet het vuur uit en pers limoen boven de pasta uit. Breng de pasta met garnalen op smaak met peper en zout en serveer direct.
Trefwoord Garnalen, Makkelijk, Pasta, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating