pastasalade met kip

Pastasalade met kip, geroosterde paprika en pesto

Zin in een super lekkere pastasalade voor de lunch of als avondmaaltijd? Dan zit je met deze pastasalade met kip helemaal goed! Serveer met lekkere wat geroosterde groenten, pompoenpitten en een dressing met honing en je voedzame salade is klaar.



Pastasalade met kip

Ik ben dol op pastasalades. Lekker voor zowel de lunch als het avondeten. Ze zijn over het algemeen lekker licht en je kunt er allerlei ingrediënten in kwijt. Voor dit recept kies ik als basis: veldsla, gekookte volkoren pasta en een pestodressing. Echt een top smaakmaker voor je salade!


Kip en groenten uit de oven

Dit recept is super eenvoudig. De groenten én de kip kun je samen in de oven bereiden. Maak aan met lekker wat kruiden en rooster 25 minuten. Intussen kun jij de rest van de salade maken en de keuken opruimen. Na het roosteren hoef je alle ingrediënten alleen nog maar samen te voegen. Bereid je dit recept voor voor bijvoorbeeld lunch voor de volgende dag? Laat de geroosterde kip en groenten dan eerst even goed afkoelen voor je ze bij de sla voegt. Zo voorkom je dat je de veldsla slap wordt.


Volkoren pasta

Ik kies graag voor volkorenpasta. Volkorenpasta geeft je langer een gevuld gevoel en is minder bewerkt. Een gezonde keuze dus voor in deze gezonde pastasalade met kip!

pastasalade met kip

Pastasalade met kip, geroosterde paprika en pesto

Deze pastasalade met kip is lekker en gezond. Heerlijk met geroosterde paprika en een pestodressing.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 kippendijfilet
  • 75 gram volkorenpasta
  • 75 gram veldsla
  • 2 paprika's
  • 100 gram cherrytomaten
  • pompoenpitten (naar smaak)
  • olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 1 theelepel azijn of citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel (verse) pesto

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd intussen de kip en de paprika in blokjes. Doe deze in een ruime kom. Halveer de cherrytomaten en voeg deze ook toe. Meng met de theelepel honing, de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel koud na en laat goed uitlekken.
  • Meng alle ingrediënten voor de pestodressing met elkaar en meng de met de gekookte pasta. Voeg de veldsla toe en meng het geheel goed door.
  • Verdeel de geroosterde paprika, kip en cherrytomaten over de salade en bestrooi met pompoenpitten. Serveer direct.
Trefwoord Gezond, Maaltijdsalade, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating