pastasalade nicoise

Pastasalade nicoise

Pastasalade met nicoise, een voedzame variant op de klassieke salade met vis uit Nice. In plaats van een groene salade, rijkgevuld met vis en groenten maak je er met dit recept met wat een kleine aanpassing een lekkere en voedzame maaltijdsalade van. Eet m voor de lunch of lekker als avondeten.



Pastasalade nicoise

Ben jij ook zo dol op voedzame maaltijdsalades? Dan ben je bij dit recept aan het juiste adres. De klassieke salade nicoise vormt de basis voor deze maaltijdsalade. Rijkgevuld met groenten en vis is deze salade al ontzettend lekker, maar door wat gekookte pasta toe te voegen maak je er zonder moeite een lekkere maaltijdsalade van. Deze pastasalade nicoise kun je serveren voor het avondeten, maar is ook heerlijk als voedzame lunch.


Nog wat tips voor je gaat beginnen…

Groene olijven zijn mijn favoriet. Houd jij meer van de zwarte? Gebruik dan gerust deze in deze salade.

Deze pastasalade nicoise kun je goed voorbereiden. Maak een extra portie en eet het ook de volgende dag als lunch. Bewaar de salade intussen in de koelkast.

Op zoek naar meer lekkere saladerecepten? Deze vind je hier.

pastasalade nicoise

Pastasalade met nicoise met tonijn, sperziebonen en een gekookt eitje

Deze pastasalade nicoise een voedzame variant op de klassieke salade uit Nice. Rijkgevuld met tonijn, veel groenten, olijven en een gekookt eitje.
Bereidingstijd 20 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken Frans
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

Voor de salade:

  • 1 handje rucola
  • 70 gram pasta naar keuze
  • 1 ei
  • 8 groene olijven
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 blikje tonijn uitgelekt

Voor de vinaigrette:

  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Breng een ruime pan water met een snuf zout aan de kook. Hierin de pasta en de sperzieboontjes beetgaar. Kook ook het ei middelhard (± 8 minuten). Dit kan in dezelfde pan of breng een andere pan met water aan de kook en kook hier het ei in.
  • Giet de boontjes en de pasta hier na af. Laat het ei schrikken in koudwater.
  • Meng voor de vinaigrette de azijn, mosterd en honing met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Giet in een dunne straal de olijfolie bij het mengsel en roer ondertussen. Zorg dat je niet te snel giet, zodat de olijfolie de kans krijgt om goed te kunnen mengen met het mosterdmengsel.
  • Voeg de gekookte boontjes en de pasta toe aan de vinaigrette en meng het geheel goed door. Snijd intussen de cherrytomaatjes in tweeën en de olijven in plakjes. Meng nu ook de rucola, cherrytomaatjes en de olijven door de salade.
  • Pel het gekookte ei en snijd deze in kwarten. Verdeel de tonijn over de salade en leg hierop ook de kwarten gekookt ei. Serveer de salade direct, maar ook koud is deze pastasalade nicoise heerlijk!
Trefwoord Gezond, Maaltijdsalade, Makkelijk, Snel

2 reacties op “Pastasalade nicoise”

  1. Pingback: Hoe kook je het perfecte ei? - StudioKOOK

  2. Pingback: Snel & Simpel: quinoabowl met pittige tonijn en gegrilde Romeinse sla - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating