pigs in a blanket

Pigs in a blanket – Amerikaanse worstenbroodjes

Deze kleine worstenbroodjes zijn toch té leuk om niet te maken? Kleine knakworstjes rol je in croissantdeeg: pigs in a blanket. Heerlijk, zacht deeg gevuld met zo’n smakelijk worstje, dat wil je toch? Lekker om te dippen en te serveren bij de borrel of een royale tafel met hapjes. Of wat dacht je van tijdens een high tea of brunch?



Wat zijn ‘pigs in a blanket’?

‘Pigs in a blanket’ zijn kleine worstenbroodjes gemaakt van knakworstjes en croissantdeeg. Een ontzettend leuk recept voor kleine borrel-worstenrboodjes zonder te veel poespas.

In Nederland zijn we natuurlijk bekend met worstenbroodjes en saucijzenbroodjes. Lekker! Deze pigs in a blanket lijken er erg op, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Als deeg kun je croissantdeeg gebruiken uit de koeling. Zelf deeg maken kan natuurlijk ook! Als vulling worden veelal mini knakworstjes of cocktail worstjes gebruikt. De Amerikaanse benaming voor de kleine worstenbroodjes is: pigs in blanket. In Engeland kennen ze deze naam ook, maar daar worden de worstjes vaak gerold in spek in plaats van deeg.


Makkelijke borrelhapjes

Deze pigs in a blanket zijn ontzettend leuk en makkelijk om te maken. Je hebt weinig ingrediënten nodig en alles is wat langer houdbaar. Zo heb je altijd ingrediënten in huis om een lekker borrelhapje mee te maken.

Bij de Amerikaanse worstenbroodjes kun je een lekker sausje serveren. Kies een saus die je zelf lekker vind. Ik kies vaak voor ketchup of mosterd. Mmm! Wil ik uitpakken, dan kun je een lekkere dipsaus zelf maken.


Lekkere sauzen voor bij pigs in a blanket:

Zelf cocktailsaus maken (zonder alcohol)
Dip van gepofte knoflook
Honing-mosterdsaus – zelf maken (basisrecept)
Pincho met courgette en aïoli


Als laatste nog wat tips…

Voor het maken van deze Amerikaanse worstenrboodjes heb ik nog een aantal tips, zodat ze gegarandeerd lukken!

  • Het deeg kun je 2 keer om het worstjes wikkelen. Dat is meteen een goede verhouding tussen brood en worstjes. Niet te veel deeg en je kunt het worstje goed proeven.
  • De eidooier heeft het worstenbroodje een mooie glans tijdens het bakken. Lekker, maak ook mooi om te zien. Ze zien er meteen lekker gebakken uit! Daarnaast zorgt het ervoor dat de sesamzaadjes en/of grof zout goed blijven plakken aan het deeg. Heb je geen eidooier? Gebruik dan een klein beetje water (maar maak de broodjes niet nat). Het plakt iets minder goed, maar de sesamzaadjes en/of grof zout blijven wel zitten.
  • Deze pigs in a blanket kun je zowel warm als koud eten. Dat maakt ze makkelijk om voor te bereiden. Ook kun je ze geheel klaar maken en op het laatst afbakken. Makkelijk!
pigs in a blanket

Pigs in a blanket

Pigs in a blanket: Amerikaanse worstenbroodjes. Kleine worstenbroodjes die je makkelijke maakt met cocktailworstjes en croissantdeeg.
Voorbereidingstijd 10 min
Oventijd 15 min
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 28 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 rol croissantdeeg (koeling)
  • 1 blik cocktailworstjes of mini knakworstjes (ongeveer 28 stuks)

Optioneel

  • 1 eidooier
  • grof zout en/of sesamzaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit en knijp de naden dicht en druk deze goed aan. Snijd het croissantdeeg in de breedte (de kortste kant) in repen van ongeveer 1 centimeter breed. Wikkel de repen deeg om de kleine cocktailworstjes heen. Verdeel de pigs in a blanket over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop de eidooier los met een klein scheutje water, melk of room. Strijk dit met een kwastje over het croissantdeeg. Bestrooi de pigs in a blanket met wat grof zout en/of sesamzaadjes.
  • Bak de pigs in a blanket 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct met saus naar keuze.
Trefwoord Hartig bakken, Koken uit de voorraadkast, Makkelijk, Snel
  • Share post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating