pindasaus van pindakaas

Pindasaus van pindakaas maken

De nasischotel is klaar, de kipsaté’tjes liggen net op de grill of je had net zo’n zin in een patatje oorlog (zelfgemaakt), is de pindasaus op. Ken je dat? Wat een pech, maar niet met dit recept om pindasaus van pindakaas te maken! Met dit makkelijke recept laat ik je zien hoe je in een handomdraai zonder pakjes en zakjes snel zelf pindasaus kunt maken.



Pindasaus van pindakaas maken

Pindasaus is in allerlei varianten te koop in de supermarkt. Aanmaakpoeders, magnetronversies of pasta’s om zelf aan te maken. Maar, de lekkerste pindasaus maak je helemaal zelf omdat je hem volledig naar eigen smaak kunt aanpassen. Het begint al bij de pindakaas. Kies een pindakaas die lekker vind, ook gewoon voor op brood. Met of zonder nootjes maakt niet uit. De pindakaas doe je in een steelpannetje samen met room, water, of kokosmelk en breng je rustig aan de kook. Laat het vuur lekker laag, want dit is een relaxed recept. Wanneer de zelfgemaakte pindasaus begint te pruttelen, laat je het geheel rustig door koken terwijl je blijft roeren. Laat de pindasaus indikken tot de gewenste dikte. Alles wat je nu nog hoeft te doen, is het geheel op smaak brengen met wat sambal voor wat pit en wat sojasaus of ketjap. Klaar is kees! Laat die kipsaté maar komen!


Met deze recepten combineer je zelfgemaakte pindasaus

Met dit eenvoudige recept zet je zelfgemaakte pindasaus natuurlijk een paar keer per week op tafel. Varieer lekker met gerechten en laat je inspireren door deze recepten:

pindasaus van pindakaas

Pindasaus van pindakaas maken

Pindasaus van pindakaas maken doe je makkelijk en snel met dit recept voor zelfgemaakte pindasaus. Slecht 5 minuten werk en klaar is Kees!
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Bijgerecht
Keuken Oosters
Porties 1 flinke portie

Ingrediënten
  

  • 200 ml water (of melk of kokosmelk)
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sambal

Instructies
 

  • Doe de pindakaas en het water, melk of kokosmelk in een pannetje en verwarm dit op laag vuur. Breng het aan de kook terwijl je rustig blijft roeren. Laat de pindasaus langzaam indikken tot de gewenste dikte.
  • Zet het vuur uit en voeg de ketjap en sambal toe aan de pindasaus. Serveer de pindasaus direct.

Notities

In plaats van ketjap kun je ook sojasaus gebruiken om de pindasaus op smaak te brengen. Geen sambal in huis? Kies dan voor bijvoorbeeld Srirachasaus of een andere pepersaus of -pasta die je voor handen hebt.
De gegeven hoeveelheid ketjap en sambal is een richtlijn. Blijf vooral proeven en voeg toe hoeveel je zelf lekker vind.
Trefwoord Basisrecept, Pindakaas, Pindasaus, Saus
  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating