plaattaart met rode biet

Plaattaart met rode biet en feta

Dol op de combinatie rode biet en feta? Maak dan eens deze plaattaart met rode biet. Lekker met cherrytomaten en fijngesneden ui. Natuurlijk maak je het geheel af met lekker wat feta bovenop. Eenmaal uit de oven verdeel je de rucola eroverheen en klaar is je snelle doordeweekse maaltijd!


plaattaart met rode biet

Plaattaart met rode biet en feta

Deze plaattaart met rode biet en feta is de ideale makkelijke, doordeweekse maaltijd. Lekker met cherrytomaten, ui en rucola.
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bladerdeeg op rol
  • 2 rode bieten (gekookt)
  • 200 gram crème fraîche
  • 100 gram feta
  • 1 ui
  • 150 gram cherrytomaten
  • rucola (naar smaak)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en de snijd de randen ondiep in zodat een kleinere rechthoek ontstaat. Zo kunnen de zijkanten rijzen terwijl de bodem plat blijft tijdens het bakken. Prik de binnenkant van het rechthoek in met een vork.
  • Verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg. Laat de randen vrij.
  • Snijd de biet in plakjes, halveer de cherrytomaten en snijd de ui in dunne ringen. Verdeel alle over het bladerdeeg. Verkruimel de feta over de plaattaart en bak vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verdeel rucola naar smaak over de plaattaart en serveer direct.
Trefwoord Hartige taart, Makkelijk, Oven, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating