plaattaart met spinazie feta en olijven

Plaattaart met spinazie, feta en olijven

Vegetarisch hoofdgerecht • 15 minuten + 30 minuten in de ovenIngrediënten (3-4 pers.)

1 rol bladerdeeg
250 gram bladspinazie
250 gram crème fraîche
2 sjalotten
± 60 gram olijven
150 gram feta
100 gram geraspte, jonge kaas
zwarte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Heeft het bladerdeeg op rol al een bakpapiertje? Dan kun je deze gebruiken. Snijd het deeg op ongeveer 1 cm van de rand af rondom in, maar snijd het deeg niet helemaal door. Prik het binnenste vierkant in met een vork. Dit voorkomt dat het deeg veel omhoog bakt. Bak de bodem van de plaattaart 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.

Kook of bak intussen de bladspinazie totdat deze geslonken is. Hak de bladspinazie vervolgens grof. Maak de sjalotten schoon en snijd deze in dunne ringen. Halveer de olijven.

Besmeer het binnenste vierkant van het deeg na het voorbakken met de crème fraîche. Verdeel hier de spinazie, de sjalotringen en de gehalveerde olijven over. Breng de taart alvast op smaak met wat zwarte peper. Breek de feta boven de plaattaart met spinazie en verdeel dit samen met de geraspte kaas over het geheel.

Bak de plaattaart met spinazie, feta en olijven nog 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de plaattaart na het bakken eventueel met een lekkere salade.


Tips

Heb je een stukje over van deze lekkere plaattaart met spinazie? Eet hem de volgende dag als lunch. Opwarmen is geen must want de plaattaart is koud ook heerlijk!Misschien vind je dit ook lekker

  • Share post

One comment

  • […] Plaattaart met spinazie, feta en olijvenVraag je mij wat ik het liefste eet? Dan staat deze lekkere plaattaart met spinazie, feta en olijven zeker in het rijtje! Dit recept maak je zonder ingewikkelde ingrediënten. En het vlees? Dat mis je zeker niet! […]

Comments are closed