quesadilla met kaas en tomaat

Quesadilla met kaas en tomaat

Een heerlijke krokante tortillawraps gevuld met gesmolten kaas, zoete tomaat en een beetje pit door wat jalapeño pepers. Klinkt dat niet goed? Quesadilla met kaas en tomaat: het Mexicaanse antwoord op de tosti. Deze Mexicaanse quesadilla met kaas en tomaat maak je snel en eenvoudig zelf. Want, geloof het of niet: dit recept is nóg makkelijker dan een tosti!



Wat is een quesadilla?

Quesadilla komt oorspronkelijk uit Mexico en is ook in de Tex-Mex (Texaans-Mexicaans) keuken een bekend gerecht. Quesadilla’s worden gemaakt van maïs- (van maïsmeel) of bloemtortilla’s. Deze dunne, hartige pannenkoekjes worden gevuld met kaas en andere ingrediënten uit de Mexicaanse keuken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil of juist eenvoudig houden en kiezen voor klassieke smaken.

De tortilla met kaasvulling wordt gebakken zodat de kaas smelt. Dit kan in een koekenpan, maar ook de oven of zelf een grillapparaat werkt hiervoor goed. Wanneer kaas gesmolten is en de tortilla krokant is, is je quesadilla klaar. Omdat de bereidingtijd kort is, worden veelal ingrediënten gebruikt die al gaar zijn. Denk aan: groenten, gekookte kip, ui, pepers. Serveer je quesadilla eventueel met een lekkere salsa.

Benieuwd naar meer quesadillarecepten? Bekijk ook deze eens:
Tuna melt quesadilla’s (snel & simpel)
Quesadilla’s met gekaramelliseerde uien en jalapeño’s
Quesadilla caprese met mozzarella, tomaat en basilicum


Quesadilla met kaas en tomaat

Dit recept voor een vegetarische quesadilla is super simpel en grote kans dat je alle ingrediënten al in huis hebt. Beleg de tortilla met flink wat geraspte kaas, dunne plakjes tomaat en uienringen. Snijd wat pepertjes fijn en voeg deze ook toe, naar smaak. Handig: de jalapeñopepers kun je gewoon kopen in een potje. Gebruik wat je nodig hebt en de rest kun je bewaren in de koelkast voor een ander lekker Mexicaans gerecht (bijvoorbeeld nacho’s!).

quesadilla met kaas en tomaat

Quesadilla met kaas en tomaat

Quesadilla met kaas en tomaat: het Mexicaanse antwoord op de tosti. Een heerlijke krokante wrap met gesmolten kaas, tomaat en jalapeñopepers.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Lunch
Keuken Mexicaans

Ingrediënten
  

  • 4 tortilla's
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • jalapenopepers (naar smaak)
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies
 

  • Beleg twee van de vier tortilla's met de geraspte kaas.
  • Maak intussen de ui schoon en snijd deze in dunne ringen. Was de tomaat en snijd deze in dunne plakken. Beleg de tortilla's met geraspte kaas met de uienringen en de plakjes tomaat.
  • Snijd de jalapenopepers fijn en verdeel deze over de tortilla. Je kunt hiervoor een verse peper of pepers uit een pot gebruiken. Dek de tortilla's af met de andere twee tortilla's.
  • Verwarm een koekenpan, zonder boter of olie, op gemiddeld vuur. Leg hierin de belegde tortilla en bak deze 4 tot 6 minuten totdat de onderste tortilla goudbruin is en de kaas gesmolten is. Keer de quesadilla om en bak vervolgens nog ongeveer 4 minuten tot de tortilla goudbruin is.
  • Herhaal dit met de andere belegde tortilla. Serveer de quesadilla's met kaas en tomaat direct.

Notities

Serveer bij deze quesadilla’s met kaas en tomaat een lekkere salsa. Kies voor een klassieke tomatensalsa of voor een zelfgemaakte ananassalsa. Ook guacamole smaakt hier heerlijke bij.
Trefwoord Makkelijk, Quesadilla, Vegetarisch
  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating