ravigottesaus recept zelf maken

Ravigottesaus recept – makkelijk zelf maken

Ravigottesaus, je weet je wel, die lekkere saus je krijgt bij een portie kibbeling. Heerlijk! Wist je dat je ravigottesaus heel makkelijk zelf kunt maken met dit recept? Deze lekker saus voor bij vis hoef je dus nooit meer kant-en-klaar te kopen. Zelf maken is makkelijker, sneller en goedkoper!



Ravigottesaus recept

Ik eet graag vis en bij een lekker bakje kibbeling of een lekkerbekje eet ik graag ravigottesaus. Ik maak ‘m het liefst zelf, want ravigottesaus is makkelijk om te maken . Ik vind de smaak ook veel lekkerder dan kant-en-klaar. Dit ravigottesaus recept is lekker fris en ook een stuk gezonder.

Ik gebruik als basis een combinatie van mayonaise en yoghurt of crème fraîche. Daar voeg je lekker wat fijngesneden augurk en kappertjes aan toe, samen met dille (vers of gedroogd) en citroensap (vers of uit een flesje). Met deze ingrediënten tover je razendsnel een zelfgemaakte ravigottesaus op tafel. Lekker!


Wat is het verschil tussen ravigottesaus en remouladesaus

Die andere saus bij kibbeling, remouladesaus, die is ook zo lekker! Ravigottesaus en remouladesaus lijken erg op elkaar maar er is toch een belangrijk verschil. Remouladesaus wordt gemaakt op basis van alleen mayonaise en wordt verder op smaak gebracht met voornamelijk kruiden. Ravigottesaus is dus een stuk frisser van smaak. Deze saus heeft dan ook mijn persoonlijke voorkeur bij vis.


Saus zelf maken

Wist je dat je heel veel sauzen die kant-en-klaar in de supermarkt kunt kopen, heel makkelijk zelf kunt maken? Zo kies ik bijvoorbeeld nooit voor kant-en-klare aïoli of pindasaus. Veel van deze recepten voor sauzen vind je op StudioKOOK. Laat je ook inspireren door deze andere zelfgemaakte sauzen en kies een keer minder voor kant-en-klaar.

Wat vind je van deze lekkere sauzen om zelf te maken?

Ik ben benieuwd wat jij lekkerder vindt: zelfgemaakt of kant-en-klaar gekocht. Laat het me weten in de reacties onder dit artikel!

ravigottesaus recept zelf maken

Ravigottesaus – zelf maken

Met dit ravigottesaus recept maak je snel en makkelijk zelf deze heerlijke saus voor bij vis. Sneller, frisser, makkelijker en goedkoper!
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Dipsaus
Keuken Hollands
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels fijngesneden dille
  • 1 grote augurk
  • 3 theelepels kappertjes
  • tabasco (naar smaak)

Instructies
 

  • Meng de crème fraîche, de mayonaise, citroensap, olijfolie en mosterd met elkaar.
  • Snijd de kappertjes en de augurk in ragfijne blokjes. Voeg deze, samen met de fijngesneden dille, toe aan de saus.
  • Breng de ravigottesaus op smaak met peper, zout en tabasco. Serveer de saus met een lekker stukje vis.

Notities

Bewaar de saus in de koelkast. 
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Ravigottesaus, Saus, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating