rooibos ijsthee met limoen

Rooibos ijsthee met limoen

Een heerlijke verkoelende drank met zachte tonen van fruit en een frisse touch van limoen en munt. Zelfgemaakt het lekkerst, dat is wat de rooibos ijsthee met limoen is! Dit recept moet je geproefd hebben. Maak hem in vijf minuten en trakteer jezelf een paar uur later op deze verfrissende huisgemaakte ijsthee.



Rooibos ijsthee met limoen

Een warme dag vraagt om een lekker koel glas drinken. Deze rooibos ijsthee is snel gemaakt en ontzettend lekker. De smaken kun je aanpassen naar eigen wens, wat deze ijsthee een stuk lekkerder maakt dan ijsthee uit een pak! Voeg wat meer of minder suiker toe of vervang de suiker eens door honing. Aangevuld met een flinkje hand ijsklontjes is dit de ultieme dorstlesser!

Tip: maak deze rooibos ijsthee met limoen de avond van te voren. Zo weet je zeker dat de ijsthee ijskoud is en hoef je de volgende dag niet te wachten op deze verfrissende drank!


Zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee maken is niet zoveel werk als het misschien lijkt. Het water kook je gewoon in een pan. Nog sneller klaar zijn? Dan gebruik je de waterkoker en schenkt het over in een hittebestendige kan of ruime pan. Voeg de ingrediënten, de rooibos thee, de limoen, wat suiker en de munt toe en de smaken ontwikkelen zich vanzelf. Dit recept is dus lekker kort en na een paar uur heb je heerlijke, zelfgemaakte ijsthee.

Ook lekkere recepten om zelf verkoelende dranken te maken:
Jasmijnijsthee met vlierbloesem en munt
Caffe tonic
Ijsthee met citroen en munt

rooibos ijsthee met limoen

Rooibos ijsthee met limoen

Voorbereidingstijd 5 min
Koelen 2 uur
Porties 5 glazen

Ingrediënten
  

  • 1,2 liter water
  • 3 zakjes rooibos thee
  • 1 bosje verse munt
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 limoenen

Instructies
 

  • Breng een pan met water aan de kook. Zet het vuur uit wanneer het water heeft gekookt en voeg de zakjes thee toe. Snijd 1 limoen in plakjes en voeg deze toe aan het warme water, samen met de suiker en de munt. Roer de rooibos thee door zodat de suiker goed is opgelost en laat vervolgens minimaal een half uur trekken.
  • Haal de theezakjes eruit en laat de ijsthee afkoelen. Zet hierna in de koelkast. Laat de ijsthee minimaal 2 uur koelen in de koelkast of een hele nacht, zodat deze lekker koud wordt.
  • Haal de limoen en de munt ook uit de ijsthee. Snijd de tweede limoen in de schijfjes of partjes en verdeel deze over 5 glazen. Schenk de ijsthee hierin. Serveer de rooibos ijsthee met limoen met extra ijsklontjes.
Trefwoord Barbecue, Makkelijk, Zomer
  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *