spinazielasagne met gehakt

Spinazielasagne met gehakt en tomatensaus

Een klassieke Italiaanse, daar loopt iedereen toch warm voor? Deze spinazielasagne met gehakt moet je geproefd hebben. Dit makkelijke lasagnerecept bestaat uit twee makkelijk sauzen die je snel kunt maken. Bouw de lasagne op door de sauzen af te wisselen en je hebt al snel een romig en écht Italiaans resultaat: een heerlijke zelfgemaakte spinazielasagne met gehakt en goudbruine, krokante kaas bovenop.



Spinazielasagne met gehakt

Lasagne is een echte favoriet. Ik maak hem graag klassiek met bolognesesaus en bechamelsaus of met een twist met een witte saus en kabeljauw. Deze spinazielasagne met gehakt maak ik al sinds mijn studententijd. Ik hoor je denken: een studentenmaaltje is niet waar ik op zit te wachten. Maar, het tegendeel is waar. Deze spinazielasagne gaat al zo lang mee omdat de smaak elke keer opnieuw een waar succes is! In de loop der jaren zijn er misschien wat dingen veranderd, maar de basis is het hetzelfde: tomatensaus gecombineerd met een romige spinazievulling. Nog een andere belangrijke factor is door de jaren heen altijd gebleven: de eenvoudig van dit recept en het gemak om hem te maken. Deze lasagne wil je proeven!


Maak hem gewoon twee keer!

Twee keer lasagne maken, dubbel zoveel werk? Juist niet! Ik maak van de lasagne graag een dubbele portie zodat ik de volgende dag of de dag daarna juist eigenlijk niet in de keuken hoef te staan. Dit bespaart veel tijd in de keuken. Ook handig: maak de tweede lasagne in een aluminiumovenschaal (vaak gewoon te koop bij de supermarkt of een kookwinkel) en vries hem in. Later heb je nog steeds plezier van die ene kooksessie, want een dubbele hoeveelheid saus maken kost 0 minuten extra tijd.

De lasagne kun je laten ontdooien of bevroren in de oven zetten. Kies voor de laatste optie, reken dan 15 minuten extra oventijd.

spinazielasagne met gehakt

Spinazielasagne met gehakt

Spinazielasagne met gehakt, dit makkelijke lasagnerecept moet je geproefd hebben! Maak snel en eenvoudig de twee sauzen voor deze lekkere pasta.
Voorbereidingstijd 20 min
Oventijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 750 gram tomatensaus
  • 200 gram crème fraîche
  • 450 gram spinazie (diepvries)
  • 200 geraspte kaas
  • 150 gram lasagnebladen (ongeveer)

En verder

  • ovenschaal

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een ruime wokpan met wat vetstof. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in de wokpan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Voeg hierna de tomatensaus en breng aan de kook. Laat de tomatensaus 5 minuten pruttelen.
  • Doe intussen de diepvries spinazie in een steelpan en laat dit ontdooien. Je kunt de spinazie ook vooraf ontdooien, maar dit is niet per se nodig. Zet het vuur uit wanneer de spinazie volledig is ontdooid en voeg de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in. Verdeel over de bodem wat van de tomatensaus met gehakt. Bedek deze laag met lasagnebladen. Verdeel hierover wat van de romige spinaziesaus. Dek vervolgens weer af met lasagnebladen. Herhaal dit en wissel de sauzen af totdat beide sauzen op zijn. Eindig met een laag saus. Dek de spinazielasagne met gehakt af met de geraspte kaas.
  • Bak de spinazielasagne ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Notities

Maak de lagen saus niet te dik. Met deze hoeveelheden kun je ongeveer 3 lagen spinaziesaus maken en 4 lagen van de gehaktsaus. Het is niet erg als dit niet precies lukt. 
Trefwoord Koken voor groepen, Ovenschotel, Pasta
  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating