sticky tofu

Sticky tofu (Snel & Simpel)

Vegetarisch bijgerecht | 20 minuten (inclusief marineren)

SNEL & SIMPEL


Ingrediënten (500 gram sticky tofu)

500 gram tofu
8 eetlepels sojasaus
4 eetlepels gembersiroop
verse rode peper, fijngesneden, of chilivlokken naar smaak
3 eetlepels honing
eventueel: sesamzaadjes en/of bosui


Bereidingswijze

Giet de tofu af en snijd deze vervolgens in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Doe de blokjes tofu in een ruime kom of bewaarbakje.

Meng de sojasaus en de gembersiroop met elkaar. Houd je van een beetje pit, dan kun je wat rode peper toevoegen. Snijd deze fijn en voeg deze toe aan de marinade. Je kunt ook gedroogde chilivlokken gebruiken. Meng de marinade goed door en schenk deze over de blokjes tofu. Laat de tofu ongeveer 10 minuten marineren. Langer kan altijd.

Verwarm een ruime koekenpan met een groot oppervlak op het vuur met een beetje olie. Laat de blokjes tofu uitlekken en dep deze droog met een keukenpapiertje. Voeg de gemarineerde tofu toe aan de koenpan en bak de blokjes tofu in ongeveer 8 minuten rondom goudbruin en knapperig. Keer de blokjes tofu regelmatig zodat alle kanten gebakken worden.

Zijn de blokjes tofu goed gebakken, laat het vuur aan staan en voeg dan de honing toe aan het geheel. Roer direct goed door. Verwarm dit 1 tot 2 minuten mee. Zorg dat de honing alle tofu goed bedekt. Snijd de bosui fijn en strooi dit met de sesamzaadjes over de sticky tofu.

Serveer de sticky tofu met bijvoorbeeld rijst of bami. Ook lekker in dit recept: buddhabowl met gemarineerde tofu en pompoen.


Tips

Gebruik voor het droog deppen van de gemarineerde tofu geen toiletpapier! Dit zal makkelijker scheuren wanneer het vochtig wordt en de stukjes papier zullen plakken aan de tofu. Keukenrol is sterker en gemaakt voor gebruik in de keuken. Heb je geen keukenpapier in huis? Laat de tofu dan vooral goed uitlekken. Dit voorkomt spetteren.

  • Share post