sushi amuse

Sushi amuse glaasjes met gerookte zalm en avocado

Ben jij ook zo dol op sushi? Maak dan eens deze heerlijke sushi amuse glaasjes. Lekkere sushi is een glaasje met je favoriete toppings, zoals gerookte zalm en avocado. Een feest om te serveren én om te eten!



Sushi amuse glaasjes met gerookte zalm en avocado

Voor dit recept voor sushi amuses kies ik ervoor om sushi om een niet-traditionele wijze te serveren, namelijk in kleine amuseglaasjes. Ontzettend leuk om origineel! Alle ingrediënten voor sushi serveer je in een mooie glas in plaats van dat je er een rolletje van maakt. Leuk om te zien, lekker om te eten. Daarnaast is het ook nog eens ideaal om te serveren als hapje. Uit een glaasje eten is ook nog eens praktisch en doet gezellig aan. Serveer deze sushi amuse glaasjes met gerookte zalm en avocado dus gezellig tijdens je volgende borrelavondje!


Geschikt basis

Ik gebruik in dit recept sushirijst. Sushirijst kun je heel makkelijk zelf koken aan de hand van dit recept: zelf sushirijst koken. Voordat je de sushi amuse glaasjes gaat samenstellen, zorg je ervoor dat de sushirijst helemaal is afgekoeld. Je kunt de sushirijst ook al een dag van te voren maken.

Vind je sushirijst toch een beetje te ingewikkeld om wil je liever aan de slag met een makkelijker alternatief? Gebruik dan gewone rijst en breng deze op dezelfde manier op smaak als sushirijst, met sushiazijn en suiker.


Nog wat tips voor je aan de slag gaat

  • Je kunt deze sushi amuseglaasjes wel goed voorbereiden, maar wacht zo lang mogelijk met de avocado. Alle ingrediënten kun je vooraf bereiden en bewaren in de koelkast, maar de avocadoblokjes zullen bruin worden wanneer ze zijn gesneden.
  • Weeg de sushirijst pas af wanneer je deze hebt gekookt. In dit artikel omschrijf ik uitgebreid hoe je sushirijst het best kunt koken zonder dat het mis gaat. Sushirijst koken in kleine hoeveelheden is lastiger dan in grote hoeveelheden door de absorptiemethode die je gebruikt, daarom raad ik aan de hoeveelheid te koken die in het recept vermeldt staat. Je zult dan ongeveer de helft van de gekookte sushirijst nodig hebben voor 6 amuses.
  • Heb je te veel rijst gekookt? Je kunt twee keer zoveel sushi amuseglaasjes maken of de porties verdubbelen voor kleine sushi voorgerechten in plaats van amuses. De sushirijst die over is kun je ook gebruiken voor een lekkere sushi- of poké bowl of een andere maaltijd met sushirijst. Alle recepten met sushirijst vind je hier.
sushi amuse

Sushi amuse glaasjes met gerookte zalm en avocado

Deze heerlijke sushi amuses zijn een waar feest om te zien én om te eten! Vul ze met je favoriete sushi toppings, zoals gerookte zalm en avocado. Smullen!
Bereidingstijd 20 min
Gang Amuse, Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken Fusion, Japans
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 150 gram gekookte sushirijst
  • ½ avocado
  • 50 gram gerookte zalm
  • ¼ komkommer
  • 1 norivel

En verder:

  • 6 kleine glaasjes of amuseglaasjes

Instructies
 

  • Zorg dat de gekookte sushirijst al helemaal bereid en afgekoeld is. Verdeel de gekookte sushirijst over zes amuseglaasjes.
  • Ontdoe de avocado van de pit en de schil en snijd het vlees in kleine blokjes en 1 bij 1 centimeter. Ontdoe de komkommer van de zaadlijsten en snijd ook deze in evengrote blokjes. Verdeel de blokjes avocado en komkommer over de 6 amuseglaasjes met de sushirijst.
  • Snijd de gerookte zalm in brede repen en rol deze tot mooie roosjes. Leg in elk gevulde amuseglaasje wat van deze gerookte zalm. Snijd of knip het norivel in piepkleine stukjes en strooi deze over de sushi amuseglaasjes.
  • Serveer de sushi amuseglaasjes eventueel met wat sojasaus of wasabimayonaise.
Trefwoord Amuse, Makkelijk, Sushi

2 reacties op “Sushi amuse glaasjes met gerookte zalm en avocado”

  1. Pingback: Oosterse garnalencocktail met avocado - StudioKOOK

  2. Pingback: Feestelijke borrelhapjes - deze 18 hapjes mogen niet ontbreken op Oudejaarsavond - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating