borrelspiesjes met kaas

Vegetarische borrelspiesjes met kaas en mosterdsaus

Een borrelhap is zo gemaakt. Trek een zak chips open, de basis voor een lekkere dip is poeder uit een zakje en de bitterballen schuif je zo de oven, airfryer of de frituurpan in. Toch? Stop! Snel een leuke borrelhap maken is zo gedaan. Maak snel en eenvoudig lekkere borrelspiesjes met kaas. Deze vegetarische borrelspiesjes serveer je met een zelfgemaakte mosterdsaus. Of het moeilijk is? Absoluut niet!



Zelf borrelhapjes maken

Of ik nooit voor een makkelijke optie kies, kan ik niet zeggen. Ook ik eet graag een chippie bij de borrel en ik ook kan niet ontkennen dat de vriezer ovenkaassouflés bevat waar ik me maar al te graag schuldig aan maak. Maar, deze snelle opties zijn niet te enige makkelijke manier om borrelhapjes te maken. Want, hoe lekker deze ongezonde opties ook zijn, je eet ze beter niet te vaak. Snoepen mag, maar maak borrelhapjes lekker zelf! StudioKOOK staat boordevol lekkere inspiratie om zelf borrelhapjes te maken. Doe wat inspiratie op in de volgende recepten:


Vegetarische borrelspiesjes met kaas en mosterdsaus

Ben je al in de stemming gekomen en heb je zin om aan de slag te gaan met een lekkere borrelhap? Maak deze vegetarische borrelspiesjes met kaas. De bijpassende mosterdsaus maak je ook helemaal zelf. Hoewel het misschien omslachtig lijkt, maak je dit recept zonder gedoe. Deze vega borrelspiesjes bestaan uit ingrediënten die stuk voor stuk goed met elkaar én met de mosterdsaus combineren. Een lekker blokjes kaas, een krokante crouton, een augurkje en een tomaatje. De perfectie balans tussen smaken en tussen ongezond en verantwoord snoepen. Lekker!

borrelspiesjes met kaas

Vegetarische borrelspiesjes met kaas en mosterdsaus

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min
Gang Borrelhapje
Keuken Hollands

Ingrediënten
  

  • 6 blokjes kaas
  • 6 mini augurken
  • 6 cherrytomaten
  • 6 grove stukjes brood (bijvoorbeeld stokbrood of ciabatta, zie tip)

Voor de mosterdsaus

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels grove mosterd

En verder

  • 6 tapasprikkers

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden en zet eventueel de grillstand aan.
  • Snijd het brood in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Scheuren mag ook. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de blokjes brood 5 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat het brood goudbruin en krokant is aan de buitenkant.
  • Rijg als eerste de cherrytomaten op de 6 tapasprikkers. Gevolged door de blokjes kaas en de augurk. Maak de borrelspiesjes met kaas af met het geroosterde brood: de zelfgemaakte croutons.
  • Meng voor de mosterdsaus de mayonaise en de grove mosterd met elkaar.
  • Serveer de vegetarische borrelspiesjes met kaas en mosterdsaus direct.

Notities

Wil je de borrelspiesjes voorbereiden? Je kunt de mosterdsaus volledig maken en afgedekt bewaren in de koelkast. Rijg de ingrediënten op de tapasprikkers en rooster het brood. Bewaar de spiesjes met cherrytomaat, kaas en de augurk afgedekt in een trommel in de koelkast. Bewaar het brood in een afgesloten trommel op een droge plek en rijg deze als laatste vlak voor serveren pas op de borrelspies. In de koelkast zou deze vochtig worden en zijn krokantheid verliezen.
Voor dit recept kun je makkelijk overgebleven brood gebruiken om de croutons te maken. Heb je dit niet in huis, dan volstaat een afbakbrood ook prima! Snijd het brood in blokjes en bak verder af volgens het bovenstaande recept.
Je kunt meteen een grote hoeveelheid van de broodcroutons maken en deze bewaren in een afgesloten trommel op een droge plek. Deze zelfgemaakte croutons zijn ook lekker in de soep of in een salade. 
Bekijk hier het uitgebreide recept voor croutons zelf maken.
Trefwoord Makkelijk, Picknick, Snel, Vegetarisch
  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating