vegetarische pindasoep

Vegetarische pindasoep met geroosterde kikkererwten en rijstnoedels

Heb jij wel eens pindasoep gegeten? Deze vegetarische pindasoep met geroosterde kikkererwten en rijstnoedels moet je geproefd hebben! Het gerecht is voedzaam, bevat veel groenten en is ontzettend lekker! Maak de soep in een lekkere grote portie en vries hem in. De toppings, kikkererwten en rijstnoedels, maak je elke keer vers, op het laatste moment.



Vegetarische pindasoep met geroosterde kikkererwten en rijstnoedels

Ik ben ontzettend dol op pindasoep. Ik gebruik vaak hetzelfde basisrecept voor pindasoep en varieer met toppings en vullingen. Heerlijk! Voor dit recept koos ik bewust om geen vlees toe te voegen. Pindasoep is zo ontzettend smaakvol en romig, andere toppings voldoen prima om er een echte maaltijdsoep van te maken. Geen vlees of vis nodig!

Benieuwd naar mijn basisrecept voor pindasoep? Deze vind je hier (klik!).

Gebruik kikkererwten om de vegetarische pindasoep lekker wat bite te geven. Dep ze droog, voeg smaakmakers toe en rooster ze in de oven. De oven maakt de kikkererwten lekker krokant. Erbij gebruik ik graag rijstnoedels. Deze zijn glutenvrij en liggen niet te zwaar op de maag. Lekker! Je kunt ook andere noedels, mie of zelfs rijst gebruiken als vulling. Kies wat je lekker vind!


Snel, makkelijk, lekker

Deze vegetarische pindasoep heeft het allemaal! Het recept is snel om te maken. Voor de soep doe je alles bij elkaar in de pan en laat even doorkoken. Voor de krokante kikkererwten doet de oven al het werk. En de rijstnoedels hoef je alleen maar te wellen. Ideaal! Dit alles is niet alles super snel klaar, maar ook erg makkelijk. De smaak? Geloof het of niet, maar deze vega pindasoep is super smaakvol. Succes gegarandeerd!

vegetarische pindasoep

Deze vegetarische pindasoep met geroosterde kikkererwten en rijstnoedels is snel, makkelijk en lekker! Wat wil je nog meer?
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels currypasta
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 gedroogde citroenblaadjes (te koop bij de toko)
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 bosui (fijngesneden)
  • 200 gram rijstnoedels

Voor de geroosterde kikkererwten

  • 1 blik kikkererwten
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel olie
  • zout en peper

En verder

  • bakpapier

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rooster de kikkererwten. Laat de kikkererwten goed uitlekken en meng deze vervolgens met de specerijen en de olie. Breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 25 minuten in de oven. Schep ze halverwege een keer om.
  • Maak de soep. Verwarm een klein beetje olie of boter in een ruime kookpan. Bak hierin op laag vuur de currypasta voor ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de pindakaas, de kokosmelk, de bouillon en de citroenblaadjes toe. Laat de soep 10 minuten koken.
  • Bereid de rijstnoedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Ditzelfde geldt wanneer je andere noedels, mie of rijst gebruikt.
  • Schep de rijstnoedels in 4 kommen. Schenk de pindasoep over de rijstnoedels. Verdeel de geroosterde kikkererwten en de fijngesneden bosui. Serveer direct.

Notities

Het citroenblad is alleen om smaak af te geven. Haal deze uit de pindasoep als deze klaar is. Je eet ‘m niet op, maar gooit ‘m gewoon weg. 
Andere benamingen voor citroenblad zijn: kaffir limoen of djeroek poeroet. Kun je het niet vinden in de winkel? Dan kun je het ook weglaten en eventueel wat limoensap of citroensap over de soep sprenkelen in de borden.
Trefwoord Glutenvrij, Maaltijdsoep, Makkelijk, Snel
  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating