wraps met pompoen

Wraps met pompoen, feta en Srirachasaus

Wraps • 30 minuten


Ingrediënten (3 wraps met pompoen.)

3 wraps
150 gram pompoen, geschild en in hapklare blokjes
3 handjes rucola
± 100 gram feta
½ komkommer
1 handje amandelen

Voor de Srirachadressing
1 eetlepel Srirachasaus
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verspreid de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel eventueel met wat olie. Rooster de pompoenblokjes 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Halveer de komkommer in de lengte en ontdoe deze van de zaadlijsten. Snijd de komkommer hierna in plakjes waardoor het ‘halve maantjes’ ontstaan.

Meng voor de Srirachadressing alle ingrediënten met elkaar en zet deze apart tot gebruik.

Verdeel over de wraps wat van de Srirachadressing, de rucola, de geroosterde pompoenblokjes, wat feta en de amandelen. Rol de wraps met pompoen op en serveer direct.

 

Tips

Wil je pompoenblokjes nog wat extra smaak geven? Meng de pompoenblokjes dan voor ze in de oven gaan met de olie en wat specerijen naar keuze. Mijn favoriet: 1 theelepel komijnpoeder en 1 theelepel paprikapoeder. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Deze wraps met pompoen, feta en Srirachasaus zijn niet alleen geschikt als snelle avondmaaltijd, maar ook als voedzame lunch. Bereidt de wraps helemaal voor, rol ze op (eventueel in wat alumiumfolie), maar serveer de Srirachadressing apart om te voorkomen dat de wraps zacht worden.

Ik ben dol op Srirachasaus en verwerk het daarom in veel recepten, bijvoorbeeld deze poké bowl met pittige tonijn of deze gevulde eieren met avocado. Ben je benieuwd naar alle recepten met Srirachasaus? Deze vind je hier.

1 reactie op “Wraps met pompoen, feta en Srirachasaus”

  1. Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *