pasta met boursin cuisine

Hasta la pasta met boursin, spekjes en champignons

Hoofdgerecht | 20 minuten

SNEL & SIMPEL



Ingrediënte (4 pers. pasta met boursin cuisine)

400 gram pasta naar keuze
125 gram spekreepjes
250 gram champignons
2 uien
150 gram gorgonzola


Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak de ui schoon en snijd deze in dunne halve ringen. Bak de gesneden ui ongeveer 5 in een ruime wokpan. Wanneer de ui zachter wordt en donkerder wordt van kleur, kun je de spekjes toevoegen. Bak de spekreepjes in ongeveer 5 minuten uit.

Snijd intussen de kontjes van de champignons, was of borstel ze schoon en snijd ze in plakjes. Voeg de champignons toe aan het spek-uienmengsel. Voeg na ongeveer 5 minuten bakken de boursin cuisine toe en zet het vuur laag. Snijd de gorgonzola in blokjes en laat deze smelten in de saus.

Giet intussen de pasta af en bewaar ongeveer 1 kopje van het kookvocht. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus met boursin cuisine. Wil je de pastasaus iets smeuïger hebben? Voeg dan scheutjes van het kookvocht toe aan de pasta en roer goed door.

Serveer deze pasta met boursin als diner, met bijvoorbeeld een lekkere salade of een vers stuk brood.


Tips

Wil je deze pasta met boursin cuisine vegetarisch houden? Laat dan simpelweg de spekreepjes achterwege.

Hasta la pasta stond ooit op de menukaart in een restaurant. Dit pastagerecht met een romige saus en blauwe kaas was zo lekker, dat het thuis ook op het menu gezet moest worden. Deze hasta la pasta met boursin cuisine, spekreepjes en champignons is hier het lovende resultaat van.

Zin in meer lekkere pastagerechten met een romige saus? Ga ook eens voor één van deze recepten:

  • Share post

One comment

Comments are closed